کد خبر: ۶۴۶۸۹
تعداد نظرات: ۶ نظر
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور:
«دکتر سید بهمن نقیبی» افزود: خوشبختانه فوتی نداشتیم؛ امکان تشخیص بیماری در بدن دام برای سازمان دامپزشکی وجود ندارد ...
 

حکیم مهر: معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت: بنا بر آخرین آمار، ۳ نفر به تب کریمه کنگو مبتلا شدند و خوشبختانه فوتی نداشتیم .

به گزارش حکیم مهر به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، «دکتر سید بهمن نقیبی» نسبت به شیوع تب کریمه کنگو هشدار داد و گفت: بنا بر آخرین آمار وزارت بهداشت، تا روز گذشته ۳ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو شدند و خوشبختانه فوتی نداشتیم.

وی افزود: با توجه به شیوع تب کریمه‌ کنگو در فصل گرما توصیه می‌شود که برای جلوگیری از بیماری مشترک دام و انسان ضمن رعایت توصیه های بهداشتی، از کشتار غیر مجاز دام خودداری شود.

وی افزود: با گسترش تب کریمه کنگو به افراد توصیه می‌شود که تامین گوشت از منابع مورد تایید دامپزشکی انجام دهند و همواره دامداران نسبت به سم‌پاشی ادواری جایگاه‌های دام اقدام کنند.

نقیبی ادامه داد: با افزایش فعالیت کنه‌ها در فصل گرما مواردی از کنه روی بدن دام دیده می شود، اما به سبب آنکه بیماری در دام علایمی ندارد، مردم باید توصیه های لازم را به عمل آورند.

معاون بهداشتی پیشگیری سازمان دامپزشکی افزایش فعالیت کنه ها را در فصل گرما تهدید جدی دانست و گفت: با توجه به انتقال بیماری از طریق گوشت، لاشه ها به مدت ۲۴ ساعت در پیش‌سرد کشتارگاه های مجاز نگهداری می شوند که با این وجود بر فرض ابتلای دام به تب کریمه کنگو، گوشت کاملا پاک به بازار عرضه می شود، از این رو بارها به افراد توصیه کرده ایم که از کشتار غیرمجاز و خرید گوشت در کنار جاده اجتناب کنند، چرا که این موضوع تهدید بسیار بزرگی محسوب می شود.

این مقام مسئول در پایان با بیان اینکه گوشت در کشتارگاه به مدت ۲۴ ساعت در پیش‌سرد نگهداری می شود، تصریح کرد: با توجه به آنکه امکان تشخیص بیماری در بدن دام برای سازمان دامپزشکی وجود ندارد، از این رو اگر مردم تنها نسبت به خرید گوشت از مراکز مجاز اقدام کنند، شاهد موارد ابتلا به تب کریمه کنگو نیستیم .

 

انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۲
0
0
بیماری تب خونریزی دهنده کِریمه-کنگو ابتلای انسانی دارد و بیماری مشترک میان انسان و دام نیست بلکه بیماری «قابل انتقال از دام به حیوان» است:بین این دو تفاوت وجود دارد. بیماری به جز یک تب مختصر در فاز ویرمی (وجود ویروس در خون)، علامت درمانگاهی خاصی در دام ، ندارد. متاسفانه همیشه استان جنوب شرقی به دلیل سبک زندگی، هم در تعداد مبتلایان و هم، زمان وقوع بیماری، پیشتاز بوده است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۲
استاد محترم تشکر .
تا حالا چنین تعریفی از بیماریهای مشترک نشنیده بودم ..
همون حیوانی که از دام مبتلا شده
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۲
بابا چکار داری با احوال ما ننویس مینویسی حال مارو خرابتر میکنی توجه رو از ما معطوف مثال حاشیه ای کردی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۲
0
0
قابل انتقال از دام به حیوان!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۲
بله، یعنی بیماری CCHF خود دام را درگیر نمی کند ولی از دام به انسان منتقل می شود. اگر هم در دام و هم در انسان، علائم داشته باشد و بیماری ایجاد کند، می شود بیماری مشترک در غیر این صورت بیماری قابل انتقال از دام به انسان خواهد بود.
دامپزشک سازمان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۲
0
0
دکتر نقیبی عزیز
ایلام را دریاب ( علوم پزشکی ، شاربن ، فرمانداری )
نظر شما
ادامه