کد خبر: ۶۲۸۶۵

در پی بیش از یک هفته بحث و جدل بر سر اصل و فرع پروژه تازه تاسیس باغ پرندگان شهرداری قم و بخصوص حادثه اتلاف پرندگان نادر در اثر ابتلا به آنفولانزای فوق حاد، معاون استاندار امروز خواستار آن شد که مساله باغ پرندگان پایان یابد تا به گفته او بیش از این خوراک برای بهانه‌جویان درست نشود.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «بیژن سلیمان‌پور» معاون سیاسی امنیتی استاندار قم روز دوشنبه در سی و هشتمین جلسه شورای اطلاع‌رسانی قم، افزود: افرادی از روی غفلت به موضوع شیوع آنفلوانزا در باغ پرندگان دامن می‌زنند و ما این رویکرد را نمی‌پذیریم.

وی گفت: مسائل مربوط به این حادثه باید در جلسه‌های رسمی مطرح شود و پرداختن بیش‌ازحد به این مساله به نفع مردم و خادمان مردم قم نیست.

معاون استاندار قم گفت: در جریان مساله شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در قم بعضی رسانه‌ها عملکرد خوبی داشتند، ولی برخی دستگاه‌ها با اظهارنظرهای خاص به این موضوع دامن زدند.

وی اضافه کرد: برخی دوستان نیز اشتباه کردند در این وادی وارد شدند و فضای تقابل ایجاد کردند در حالی که آنفلوانزای فوق حاد پرندگان سابقه‌ای بیش از سه دهه در کشور دارد و هر سال دستورالعملی برای پیشگیری از آن ابلاغ می‌شود.

سلیمان‌پور بیان کرد: اگر دستگاهی مشکل دارد با تشکیل جلسه در اداره و دعوت از اداره کل دامپزشکی و شهرداری مساله را حل نماید و خوراک دست بهانه جویان ندهد.

معاون استاندار قم با اشاره به این‌که شیوع آنفلوانزا در ۱۴ نقطه کشور اتفاق افتاد، ادامه داد: شیوع آنفلوانزای پرندگان مساله ای عادی و متداول است، چرا در استان‌های دیگر سروصدایی بلند نشد!

وی با بیان این‌که الان زمان مناسبی برای مطرح کردن مسائلی از جمله نداشتن مجوز زیست‌محیطی باغ پرندگان نیست، افزود: برخی از عدم اطلاع مردم سوءاستفاده می‌کنند تیتری می‌زنند و مساله را طوری مطرح می‌کنند که مردم نگران می‌شوند؛ این مساله خدمت به مردم است؟!

وی اضافه کرد: نگران بودیم این بیماری به مرغداری‌ها سرایت کند و اکنون مهم این است که این بیماری به‌خوبی کنترل و مدیریت شد.

سلیمان‌پور ادامه داد: تلفات انسانی در آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بسیار نادر است، ولی طوری برجسته کرده‌اند که مردم نگران می‌شوند و با پاک کردن صورت مساله حتی می‌گویند این باغ از ثروت ملی احداث و حقوق مردم ضایع شده است؛ این حرف نقض غرض و حرف بی‌ربطی است.

وی تاکید کرد: باغ پرندگان مجددا شکل می‌گیرد، آن را تجهیز می‌کنیم و ضعف‌ها و کاستی‌هایش برطرف می‌شود.

سلیمان پور بیان کرد: به دستگاه‌های اجرایی تذکر می‌دهم مراقب سوء استفاده ها و تحریف ها باشند و اگر احساس می‌کنند مساله ای وظیفه سازمانی بوده در جلسه رسمی با حضور دستگاه ذیربط دنبال کنند و با تیترهای خاص افکار عمومی و امنیت قم را تحت تاثیر قرار ندهند.

وی با اشاره به این‌که خدمات شهری خوبی در قم ارائه می‌شود، اضافه کرد: استان قم در زمینه صنعت و تولید شرایط مطلوبی دارد، در حوزه آموزشی و فرهنگی ظرفیت‌های بسیاری دارد و کریمه اهل‌بیت(س) نگهبان این سرزمین است.

گفتنی است: روابط عمومی دامپزشکی کشور روز ۲۱ بهمن ماه طی اطلاعیه ای، بیماری آنفلونزای فوق حاد پرندگان در تعدادی از پرندگان باغ پرندگان شهر قم را تایید کرد. در این اطلاعیه همچنین از تمام صاحبان واحد های مرغداری، مدیریت باغ‌های پرندگان، پرورش دهندگان طیور زینتی و طیور بومی درخواست شده است تا نسبت رعایت کامل ضوابط بهداشتی در واحدهای خود اقدام کنند.

این درحالی بود که مجموعه های مرتبط با این موضوع از جمله شهرداری، محیط زیست و دامپزشکی قم تا سه روز در این خصوص سکوت کرده بودند و با صدور این اطلاعیه و همچنین انتشار اخبار و شایعات مختلف در رسانه ها و فضای مجازی، بتدریج با پذیرش اصل ماجرا، اقدام به واکنش و اظهارنظر در این خصوص کردند.

انتشار این اطلاعیه علاوه بر برانگیختن واکنش های مختلف، شایعه ها و اظهارنظرهای متعددی را به همراه داشت که تعطیلی همیشگی این باغ از جمله گمانه زنی های مطرح شده بود که بعدا رد شد.

مجموعه باغ پرندگان شهر قم، با مساحت ۷۰ هزار مترمربع در آذرماه امسال به بهره‌برداری رسید؛ در زمان افتتاح اعلام شد که در این مجموعه انواع پرندگان در ۱۱ قفسه و یک سوله ۲ هزار و ۷۰۰ مترمربعی نگهداری می‌شود.

بر اساس اعلام شهرداری قم، در زمان شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تنها ۶۹۲ قطعه پرنده در این باغ نگهداری می‌شد که این تعداد کمتر از ۲۰ درصد کل ظرفیت این باغ است.

بر اساس اعلام سازمان دامپزشکی، تست چهار نمونه از پرندگان تلف شده مثبت و ابتلای آن‌ها به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تایید شد که بلافاصله باغ قرنظینه، تمام ۶۹۰ پرنده موجود در پارک معدوم و به‌صورت بهداشتی مدفون شدند.


نظر شما
ادامه