کد خبر: ۶۱۷۱۸

در سال ۹۷ که گوشت گوسفند و گاو به‌ترتیب با قیمت ۴۲و ۳۹هزار تومان خرید و فروش می‌شد، گوشت گوزن ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان برآورد شده بود .

به گزارش حکیم مهر به نقل از همشهری، پرورش میگو هم‌اکنون در استان‌های بوشهر، خوزستان، هرمزگان، سیستان و سال97 بود که انتشار خبر طبخ گوشت گوزن در یکی از رستوران‌های یزد جنجال بسیاری به‌پا کرد، چراکه بسیاری نمی‌دانستند مزارع پرورش گوزن در کشور راه‌اندازی شده‌اند و بخشی از فعالیتشان نیز مربوط به تأمین نیاز رستوران‌های خاص است.

در همان زمان «نیره پورملایی»، مدیرکل محیط‌زیست استان یزد، در گفت‌وگو با ایرنا به شفاف‌سازی‌ پرداخت و درباره مراحل کار مزارع پرورش گوزن گفت: متقاضی درخواست و طرح خود را به اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان تحویل می‌دهد. سپس این موضوع ابتدا در سطح اداره کل محیط‌زیست استان و در مرحله بعد از طریق کمیته فنی طرح‌های تکثیر و پرورش سازمان حفاظت محیط‌زیست مورد بررسی قرار می‌گیرد و درصورت تطابق با ضوابط و مقررات محیط‌زیست، موافقت اصولی به نام متقاضی صادر می‌شود.

براساس گفته او، احداث واحدهای تکثیر و پرورش پستانداران وحشی در اسارت راهی برای کاهش تهدیدهای فرآروی جمعیت‌های طبیعی گونه است. برای بررسی وضعیت پرورش گوزن در ایران با «امیر بازگیر»، رئیس هیأت مدیره پارس رابین (شرکت مهندسی و مشاوره) و عضو سازمان نظام مهندسی کشاورزی، صحبت کرده ایم. او با توجه به تجربه مشاوره در این حوزه به سؤال‌هایی در رابطه با چالش‌های راه‌اندازی و بازار محصولات به‌دست‌آمده از گوزن  پاسخ داد.

هزینه‌ها و چالش‌های راه‌اندازی

مهم‌ترین چالش در این حوزه مربوط به تأمین دام است و افراد باید با همکاری سازمان‌هایی مانند محیط‌زیست از گله‌ها و دام‌هایی که در اختیار محیط‌زیست است، برای راه‌اندازی مزارع خود استفاده کنند.

پرورش گوزن معمولا به زمین‌های تحت نظر منابع طبیعی نیاز دارد و افراد پس از دریافت مجوز می‌توانند فعالیت خود را آغاز کنند. دامی مانند گوزن را نمی‌توان در فضای بسته پرورش داد و به همین منظور تأمین شرایط محیطی برای پرورش این دام سخت است. در این میان برخی کارشناسان اعتقاد دارند که به‌دلیل کاهش سطح مراتع ایران در سال‌های گذشته، پرورش گوزن در ایران به امری فانتزی و پرهزینه تبدیل شده است.

 

نظر شما
ادامه