کد خبر: ۵۸۸۱۱
تعداد نظرات: ۲ نظر

نشست برنامه ملی ارتقاء کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت تخم مرغ با حضور مدیرکل دامپزشکی استان کرمان، معاون سلامت اداره کل، رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی، رئيس اداره بهداشت و مديريت بيماريهاي طيور، زنبورعسل و كرم ابريشم و جمعی از روسای ادارات شهرستان ها و نیز مدیران اتحادیه و شرکت های مرتبط در محل سالن کنفرانس اداره کل دامپزشکی استان کرمان برگزار گردید.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، «دکتر مینا قاضی زاده» رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اعلام کرد: برنامه ملی ارتقاء کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت تخم مرغ"  یک طرح ایجابی می باشد که از بهمن ماه سال گذشته به استانها ابلاغ گردیده است.

رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی در ادامه به ارائه جزییات بیشتر و تفصیلی اجرای این طرح از جمله دستورالعمل  های برنامه مزبور (محورهای برنامه، اهداف، ضوابط رتبه بندی مراکز بسته بندی تخم مرغ، مراحل اجرایی و زمان بندی انجام طرح) پرداخت.

این مقام مسئول از جمله اهداف برنامه ملی ارتقاء کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت تخم مرغ را نظارت دقیق تر بر روند تولید تا عرضه تخم ماکیان، رعایت زنجیره سرد و امكان ردیابي فرآورده، هویت دار کردن تخم ماکیان، جلوگیري از عرضه تخم ماکیان ناسالم (کثیف، کودي، ترك خورده و ...)، جلوگیري از عرضه تخم ماکیان خارج از ضوابط بهداشتي، جلوگیري از آلودگيهاي ثانویه در اثر تماس با دست فروشنده، خریدار، شانه و کارتن آلوده، حفظ و تأمین بهداشت عمومي از طریق حفظ کیفیت بهداشتی محصول بسته بندی شده، کاهش ضایعات و جلوگیری از توزیع تخم مرغ های مایع شده و ساماندهي بهداشتي جمع آوري و عرضه تخم ماکیان تولیدي در سطح روستاها اعلام کرد و گفت: هدف اصلی این طرح ایجابی، ارتقا و تامین کیفیت بهداشتی این محصول می باشد زیرا با عرضه تخم مرغ به صورت بسته‌بندی، سلامت تخم ماکیان تضمین می گردد.

وی بیان داشت: با عرضه این محصول که دارای برچسب حاوی اطلاعاتی همچون مبداء، تاریخ تولید و تاریخ انقضا و... می باشد می توان به رهگیری آن در زنجیره تولید تا مصرف پرداخت.

این مقام مسئول از جمله عوامل موثر  در افزایش عمر ماندگاری این  فرآورده را رعایت مقررات بهداشتی، حذف تخم ماکیان ناسالم، انجام عملیات سالم سازی، بسته بندی مناسب و رعایت زنجیره سرد از زمان تولید تا عرضه عنوان نمود.

وی افزود: تخم‌مرغ‌های بهداشتی بسته ‌بندی و رتبه بندی شده، از ابتدای تیرماه در فروشگاه های بزرگ و  از اول شهریور ماه در خرده فروشی ها توزیع خواهند شد که در آن شرایط نگهداری، عرضه و عمر ماندگاری تخم ماکیان خوراکی به همراه ویژگی‌های میکروبی مشخص می باشد، ضمن اینکه با اجرای این طرح، توزیع تخم‌مرغ به صورت فاقد بسته بندی ممنوع می‌ گردد.

دکتر قاضی زاده ادامه داد: بر اساس تدابیر پیش‌بینی شده در این طرح، تخم مرغ ها به دو رتبه A  و  B ممتاز و معمولی رتبه بندی می شوند که این رتبه بندی بر اساس کیفیت تخم مرغ، وزن، رنگ زرده و نوع بسته بندی انجام می شود.

وی خواستار همکاری تعاونی های مرغداران و شرکت های بسته بندی با این اداره کل شد و گفت: با همکاری دو بخش دولتی و خصوصی با یکدیگر، سبب  امنیت غذایی جامعه و آرامش خاطر مصرف کنندگان خواهیم شد.

رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی گفت: رعایت اصول بهداشتی در فرآیند تولید تا مصرف این محصول علاوه برسلامت مصرف کنندگان، اهمیت ویژه ای در کاهش هزینه های اقتصادی بدلیل کاهش ضایعات بدلیل سالم سازی و پاستوریزه نمودن تخم ماکیان معیوب و شکسته و ورود مجدد آنها به چرخه مصرف خوراکی، افزایش عمر ماندگاری و ... دارد.


انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۷
0
0
.............. همش میریم بازدید میگیم جم میکنیم اخرم هیجی به هیجی اصلا دامپزشکی اخرخطهههه
علیاسی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۷
0
0
ممکنه اعلام شه چند درصد تخم مرغ ها با زنجیره سرد حمل می شود ؟
و یا چند درصد مرغداریها تخم مرغ تولیدی را در دمای یمطلوب نگهداری میکنند
البته طرح بسیار خوبی است لکن باید مصرف کننده - نظارت کننده - تولید کننده و حمل کننده اجماع نظر داشته باشند در کلان شهرها توفیق بیشتر است
نظر شما
ادامه