کد خبر: ۵۸۰۷۵
تعداد نظرات: ۱ نظر

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان گفت: بیماری لامپی اسکین (LSD) یک بیماری ویروسی در دام سنگین (گاو و گوساله) است که می‌تواند خسارات اقتصادی فراوانی به صنعت دامپروری وارد کند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «دکتر حسین رشیدی» در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بیماری بیماری لمپی اسکین جزء بیماریهای اخطار کردنی محسوب می‌شود، عنوان کرد: واکسیناسیون دام های سنگین استان علیه بیماری LSD به منظور کنترل و پیشگیری این بیماری از ۵ خرداد  آغاز شده و تا پوشش ۸۰  تا ۱۰۰ درصدی دام های سنگین استان ادامه خواهد داشت.

رشیدی گفت: علاوه بر واکسیناسیون، کنترل جمعیت حشرات و کنه ها (سم پاشی اماکن دامی) نیز می‌تواند از راه‌های پیشگیری این بیماری باشد.

وی از جمله عوارض این بیماری را ایجاد خسارات اقتصادی به دلیل کاهش شدید تولید شیر، افت تولید و هزینه های درمان عنوان کرد و بیان کرد: ویروس عامل بیماری لمپی‌ اسکین نسبت به شرایط نامساعد محیطی (خشکی، سرما، گرما و ...) بسیار مقاوم است ضمن آنکه بیماری لامپی اسکین با ناقلین مگس و کنه منتقل می‌شود و انتشار این بیماری از طریق این ناقلین می تواند باعث گسترش این بیماری به صورت خیلی سریع شود بنابراین اغلب شاهد بروز این بیماری در فصل تابستان و پاییز که فصل فعالیت حشرات و بندپایان است خواهیم بود و ماه های آذر، دی و بهمن ماه‌هایی هستند که کمترین میزان فراوانی بیماری را در طول سال دارند.

این مقام مسئول از راه های دیگر انتقال این بیماری را تماس با گاوهای بیمار، محصولات خام دامی، تجهیزات و وسایل آلوده به ویروس و نوشیدن شیر آلوده توسط گوساله شیرخوار نام برد و افزود: از نشانه های این بیماری می توان به ظهور ضایعات ندولی و کهیر مانند بر روی پوست گاوها، التهاب بر روی گردن و کشاله های ران پای گاو، تب بالا، آبریزش چشم، بینی و اختلال در تعادل دام ها، ضایعات بیماری در بافت ریه و ... اشاره کرد.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان با تاکید بر اینکه بیماری لمپی اسکین جزء بیماری های مشترک انسان و دام نبوده و به انسان منتقل نمی شود و تنها جمعیت دام سنگین درگیر این بیماری می‌شوند اظهار کرد: دامداران در صورت بروز بیماری، برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری باید از جابه جا کردن دام ها اکیدا خودداری کرده و دام ها و دامداری را قرنطینه کنند.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته، بیش از ۲ میلیون متر مربع جایگاه دام سم پاشی شده است، افزود: طرح سم پاشی جایگاه دام و حمام ضد کنه دام در راستای مبارزه با این بیماری و بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در سال جاری آغاز شده است.

رشیدی در خصوص پروتکل پیشنهادی درمانی جهت دام های مبتلا به بیماری لمپی اسکین نیز گفت: استفاده از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (نظیر فلونکسین مگلومین، کتوفن، فنیل بوتازون )، عدم استفاده از کورتیکواستروئیدها نظیر دگزامتازون به دلیل تضعیف سیستم ایمنی در دام و طولانی شدن دوره بیماری، محدودیت استفاده از آنتی بیوتیک ها (صرفاً در دام های مبتلا به عفونت های ثانوی)، شستشوی مکرر زخم‌های ناشی از نکروز ندولها و استفاده از اسپری آنتی بیوتیک، استفاده از حشره کش های مجاز به منظور کنترل جمعیت حشرات ناقل به خصوص  پشه ها و مگس  ها در اماکن دامی و استفاده از سموم Pour-on برای بدن دام از جمله برنامه های درمانی جهت دام های مبتلا می باشد.


انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Germany
|
۱۶:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۱
0
0
متاسفانه بجای استفاده از واکسن لمپی اسکین از واکسن آبله بزی و گوسفندی استفاده میکنن.
نظر شما
ادامه