کد خبر: ۵۵۶۹۱
تعداد نظرات: ۱۳ نظر
با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان دامپزشکی کشور:
بر اساس این سند ملی، تخم‌مرغ با ویژگی‌های ظاهری و معیارهای بهداشتی دارای دو رتبه‌بندی A و B می‌شود که رتبه‌بندی A شامل تخم‌مرغ‌های ممتاز و رتبه B شامل تخم‌مرغ‌های معمولی می‌شود ...
 
 

حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: صبح امروز سند برنامه ملی ارتقای کیفیت بهداشت و تضمین سلامت تخم‌مرغ با حضور معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان دامپزشکی کشور رونمایی شد.

به گزارش حکیم مهر، قرار است که بر اساس سیاست‌های مدوّن شده در این سند و همچنین واگذاری امور نظارتی از سازمان دامپزشکی کشور به 2 تشکل انجمن تولیدکنندگان تخم‌مرغ شناسنامه‌دار و انجمن صنفی عمده‌فروشان کشور، ایران نیز از این پس به عنوان دهمین کشور تولیدکننده تخم مرغ در جهان وارد فاز تازه‌ای جهت عرضه محصولاتی شود که به دلیل داشتن برچسب حاوی اطلاعاتی چون مبداء، تاریخ تولید و تاریخ انقضاء، نوع محصول و مقدار آن قابلیت رهگیری در درازای زنجیره تولید تا مصرف را داشته باشد.

بر اساس این سند ملی، تخم‌مرغ با ویژگی های ظاهری و معیارهای بهداشتی دارای دو رتبه‌بندی A و B می‌شود که رتبه‌بندی A شامل تخم‌مرغ‌های ممتاز و رتبه B شامل تخم‌مرغ‌های معمولی می‌شود.

آن‌گونه که متولیان می‌گویند، سند برنامه ملی ارتقای کیفیت تخم‌مرغ موجب جلوگیری از فعالیت مرغداری‌های غیرمجاز، امکان ردیابی موارد تخلف در کمترین زمان ممکن، امکان کنترل دقیق جایگاه‌های نگهداری و توزیع تخم‌مرغ صنعتی و روستایی در مواقع بروز بیماری‌ها به‌ویژه در موارد بیماری آنفلوانزا و اطلاعات مندرج برچسب باعث قابلیت شکایت موارد نامنطبق برای مصرف کنندگان می‌شود.

این سند بعد از ۱۸ سال رونمایی می‌شود

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در مراسم رونمایی از این سند، گفت: «این رونمایی یک پیشینه ۱۸ ساله دارد و کاری که از سال ۸۰ شروع شده، امروز بعد از ۱۸ سال رونمایی می‌شود.

 «دکتر علیرضا رفیعی‌پور» ادامه داد: «در حال حاضر همکاری بخش خصوصی و بخش دولتی در خصوص امنیت غذایی مردم شکل گرفته است و امسال از طرح ملی ارتقای کیفیت بهداشتی تخم مرغ رونمایی می‌شود.»

وی افزود: «تولید تخم مرغ و تخم ماکیان در کشور به یک قدرت منطقه‌ای تبدیل شده و حفظ این قدرت در گرو تفکر تولیدکننده‌ای است که به امنیت غذایی و بهداشت توجه دارد که همین توجه باعث به وجود آمدن طرح ملی ارتقای کیفیت بهداشتی تخم‌مرغ شده است.»

رفیعی‌پور با اشاره به اینکه در بخش کشاورزی ضایعات وجود دارد، گفت: «وظیفه دامپزشکی این است که آن بخش از محصول که در گرید ضایعات قرار می‌گیرد، به دست مصرف‌کننده نرسد.»

وی با اشاره به اینکه در تولید تخم‌مرغ به مرز یک میلیون تن رسیده‌ایم، خاطرنشان کرد: «ضمانت کیفیت و بهداشتی بودن این تخم‌مرغ باید توسط دامپزشکی، معاونت امور دام و بخش خصوصی تامین شود تا مصرف‌کننده با آرامش و بدون نگرانی آن را مصرف کند.»

رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: در حال حاضر 1632 واحد مرغ تخم‌گذار و 140 واحد بسته‌بندی مرغ در کشور فعالیت می‌کنند و از سال 80 تاکنون، اجرای الگویی با عنوان بسته‌بندی تخم‌مرغ در حال انجام است.

کارتن‌های تخم مرغ حذف می‌شود

در ادامه دبیر انجمن تخم‌مرغ ‌شناسنامه‌دار با اشاره به مصرف روزانه ۲۲۸ هزار و ۵۰۰ کارتن در مرغداری‌ها از امکان حذف کارتن خبر داد و گفت: «هزینه هر کارتن ۳ هزار تومان است که جمع آن روزانه مبلغ ۶۸۸ میلیون تومان و در سال ۲۵۱ میلیارد تومان می‌شود؛ علی‌الخصوص که در زمینه کارتن وابسته به خارج هستیم و رول آن باید وارد کشور شود.»

 «دکتر فرزاد طلاکش» با اشاره به اینکه در طرح سند برنامه ملی ارتقای کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت تخم‌مرغ علاوه بر بسته‌بندی، حق مشتری هم اعاده شده گفت: «زیرا تخم‌مرغ دسته‌بندی می‌شود و مشتری می‌تواند نوع تخم‌مرغ از ممتاز یا معمولی را داشته باشد.»

وی اضافه کرد: «۹۸۰ هزارتن تخم‌مرغ صنعتی تا پایان سال تولید خواهد شد و ۱۰۵ هزار تن تخم ماکیان نیز در روستاها تولید شده است که با این طرح نظارت و کنترل بر تخم ماکیان افزایش خواهد یافت.»

ثبت ۸۰۰۰ مورد طغیان بیماری ناشی از غذا در سال

در ادامه این مراسم رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت نیز اظهار کرد: «بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار واحد عرضه مواد غذایی تحت کنترل وزارت بهداشت هستند.»

 «مهندس محسن فرهادی» اضافه کرد: «حدود ۸۰۰۰ مورد در سال به طور میانگین طغیان بیماری‌های ناشی از غذا در سیستم‌هایمان ثبت می‌شود و این طرح کنترلی و نظارتی می‌تواند سلامت غذا را افزایش دهد.»

زمانی بستن کمربند ایمنی را مسخره می‌کردیم

در پایان این مراسم معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه موضوعات مربوط به مصرف‌کننده اقدامات فرهنگی است و با فرهنگ مردم سروکار دارد، گفت: «در تدوین این سند باید تمام ارکانی که مرتبط به موضوع هستند از قبیل تولیدکننده، شرکت‌های بسته‌بندی، فراوری، پخش، بازار مصرف و مردم مطلع باشند زیرا این کار با فرهنگ عامه سروکار دارد و بسیار سخت و ظریف است.»

 «دکتر مرتضی رضایی» گفت: «تخم مرغ محصول بسیار خوبی است و حرف ما این نیست که تخم مرغ فله فاقد کیفیت است بلکه می‌خواهیم کیفیت تخم مرغ را ارتقا دهیم.»

وی با تاکید بر اینکه در تدوین این سند باید تمام ارکانی که مرتبط هستند، درگیر باشند، گفت: «وقتی با عامه مردم صحبت می‌کنیم باید دید جامع نگر داشته باشیم. این سند قدم اول است و قدم نهایی را ابزارهای دیگری می‌خواهد که تمام مردم به این کار ارزشمند لبیک بگویند.»

رضایی تصریح کرد: «اطلاع‌رسانی در مورد این سند به هر روش ممکن باید انجام شود. مثل زمانی که بستن کمربیند ایمنی را مسخره می‌کردیم، اما الان همه از آن استفاده می‌کنیم. حس مصرف تخم مرغ شناسنامه‌دار نیز باید در مصرف کننده و تولید کننده تخم مرغ اتفاق بیفتد.»

همچنین معاون دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور به معرفی جزییات بیشتر و تفصیلی اجرای این طرح پرداخت که در بخشی از آن به محورهای برنامه شامل مزارع پرورش ماکیان تخمگذار، مراکز بسته‌بندی تخم ماکیان، مراکز عرضه، فراوری و صنایع؛ نگهداری، توزیع، حمل و نقل و عرضه؛ مسئولین فنی و بهداشتی؛ آموزش، ترویج و اطلاع رسانی و سیاست‌های تشویقی اشاره شد.

 «دکتر سامد برومندفر» با بیان اینکه ارکان اجرایی این برنامه شامل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور بعنوان مجری ملی برنامه و ادارات کل دامپزشکی استانها به عنوان مجریان استانی معرفی شده‌اند، تصریح کرد: «دفترهای مربوطه در وزارتخانه‌های جهادکشاورزی، وزارت بهداشت، وزارت صمت و تشکل‌های صنفی بعنوان مشارکت‌کنندگان، ذی‌نفعان و دست‌اندرکاران اقدام می‌کنند.»

بر اساس تدابیر پیش‌بینی شده در این سند، تخم‌مرغ‌های بهداشتی بسته‌بندی شده در 2 رتبه A  و B  رتبه‌بندی و توزیع خواهد شد و در آن شرایط نگهداری و عمر ماندگاری تخم ماکیان خوراکی و فرآورده‌های آن به همراه ویژگی‌های میکروبی مشخص شده است.

 
 
 
 
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۸
0
3
ای وای
باز رتبه بندی!

لطفا یک بازرس بفرستید تا رتبه بندی کشتارگاههای آذربایجان غربی را کنترل کند

متاسفم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۹
سازمان کاری با پیگیری تخلفات یا بازرسی ندارد
خواب است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۲
رتبه بندی استان تهران را هم کنترل کنید
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۳:۰۹ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۸
0
2
به طور کلی هر چه بر تضمین بهداشت و سلامت غذایی ناکید شود، بیشترین سود را نصیب تولیدکنندگان می کند.

در حالی که در وزارت تجارت محور جهاد کشاورزی،
هزینه های تولید بهداشتی و سالم را جزو هزینه های غیر ضرور تولید می پندارند و تلاش می کنند سازمان دامپزشکی و دامپزشکان را دور بزنند.
امرو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۹
0
4
این پذیرایی میوه و آبمیوه پر از قندهای مضر رو نمیفهمم. چرا نخست وزیران چند کشور اروپایی که گردش مالی سالیانشون چندین برابر ایران صاحب نفته باید فقط با آب و قهوه پذیرایی شن، ولی ما کسر شان میدونیم موز رو میز نباشه.
با توجه به فشار مالی موجود بر کشور، پیشنهاد میکنم سازمان امور مالیاتی ابتدا و قبل از فشار مضاعف بر روی بخش خصوصی، جلوی این ریخت و پاشهای بخش دولتی رو بگیره.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۹
مراسمات پرخرج و دهان پر کن بی فایده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۹
0
1
پذیرایی اونم به شکل بسته بندیهایی رو که تو مراسمات نذری و عزاداری رسمه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۹
0
3
حکیم مهر عزیز
لطفا پیگیر متن این سند جهت انتشار باش
اصلاً آیا سازمان تعریف سند ملی را می داند؟
چرا در این سند ملی نامی از انجمن صنفی مسئولین بهداشتی نیست؟

فقط نوشته اند که « واگذاری امور نظارتی از سازمان دامپزشکی کشور به 2 تشکل انجمن تولیدکنندگان تخم‌مرغ شناسنامه‌دار و انجمن صنفی عمده‌فروشان کشور»

بد بخت شدیم

امور نظارتی را به تولید کننده واگذار کردند

ای دامپزشکان ، دقت کنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
نکته ظریف و دقیقی هست
دکتر صادقی دفتر نظارت
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
با سلام و احترام در خصوص « واگذاری امور نظارتی از سازمان دامپزشکی کشور به 2 تشکل انجمن تولیدکنندگان تخم‌مرغ شناسنامه‌دار و انجمن صنفی عمده‌فروشان کشور»این عنوان برداشت شخصی خبرنگار از مطالب گفته شده در مراسم فوق می باشد. لازم به توضیح است که یکی از محورهای مهم این سند ،نظارت مسئولین فنی بهداشتی در کل فرایند پرورش مرغ تخمگذار، تولید و بسته بندی تخم می باشد .البته بزودی سازمان دامپزشکی کشور وبالطبعه آن دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی ارزیابی،رتبه بندی و بهره گیری از مسئولین فنی بهداشتی واجد صلاحیتهای علمی ،فنی و اجرایی لازم در گرایش های مرتبط با همکاری سازمان نظام دامپزشکی و انجمن صنفی مسئولین فنی بهداشتی اجرائی خواهد نمود.جهت مزید اطلاع و عدم قضاوت قبل از اطلاع کامل از محتوی سند ملی این برنامه ،سند مذکور تحت عنوان برنامه ملی ارتقاءکیفیت بهداشتی و تضمین سلامت تخم مرغ و حتی سایر دستورالعمل ها و برنامه های دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی در پرتال سازمان دامپزشکی کشور جهت اطلاع عموم در دسترس می باشد.
امرو
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
ممنون جناب دکتر صادقی بابت تنویر. جای خالی پاسخهای روابط عمومی سازمان دامپزشکی در این سایت کاملا حس میشه.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
دکتر صادقی عزیز
این نظر شماست نه نظر سازمان
اگر نظر سازمان ، چیز دیگری بود ، اصلاحیه یا تکذیبیه میداد

مگر سازمان نظر کارشناسان را قبول دارد؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
0
3
سازمان دارد به سمت حذف مسئولین بهداشتی می رود
اول ، ناظرین اعزام به خارج را حذف کرد
حالا وظایف خود را به تولید کننده واگذار کرد
........................
نظر شما
ادامه