کد خبر: ۵۴۶۴۸
تعداد نظرات: ۵ نظر
 
 

رئیس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: درست است که گوشت و مرغ و تخم مرغ پروتئین دارند، ولی اگر خانواده ها نمی توانند به دلیل شرایط اقتصادی گوشت مصرف کنند، می توانند تخم مرغ و لبنیات را جایگزین این مواد غذایی کنند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «دکتر محمدحسن انتظاری» اظهار کرد: خداوند قدرت زیادی در انتخاب و جایگزین کردن مواد غذایی در اختیار ما قرار داده، درعین حال که ما محدودیت شرعی، اخلاقی و علمی داریم، اما می توانیم مواد غذایی را با مواد سالم و مغذی جایگزین کنیم.

وی با بیان اینکه خیلی از مواد غذایی که به عنوان مواد غیرپروتئینه شناخته می شوند، پروتئینه هستند، تصریح کرد: از جمله این مواد غذایی نان و برنج است، درست است که گوشت و مرغ و تخم مرغ پروتئین دارد، ولی اگر خانواده ها نمی توانند به دلیل شرایط اقتصادی گوشت مصرف کنند، می توانند تخم مرغ و لبنیات را جایگزین کنند. تخم مرغ تمام اسیدهای امینه، املاح و ویتامین ها را دارد و حتی از گوشت قرمز بهتر است. نگران کلسترول تخم مرغ هم نباید بود چون جزو در موارد استثنایی برای همه مفید است .

ارزش میوه ها به مراتب از آبمیوه بیشتر است

این متخصص تغذیه با بیان اینکه ارزش میوه ها به مراتب از آبمیوه بیشتر است، افزود: میوه به صورت ملایم وارد سیستم گوارش شده و جذب می شود. سبزیجات هم به صورت مطلق می توان مصرف کرد به خصوص مواردی که نسبتا ارزان هستند.

وی با بیان اینکه میوه گران به هیچ عنوان مزیتی بر سایر میوه ها ندارد، تصریح کرد: میوه های با قیمت متوسط و ارزان در دسترس است، در عین حال که نباید خیلی به میوه های درشت و گران اعتماد کنید.

انتظاری مسئله بعدی در بحث تغذیه را تنوع غذایی دانست و گفت: اگر تنوع غذایی رعایت شود برای سلامت بهتر است .

برنج با تخم مرغ یا عدس خورده شود

وی خاطرنشان کرد: ما ایرانی ها مواد نشاسته ای زیادی می خوریم که منجر به چاقی می شود، درحالی که گاهی می شود ارزش غذایی را تا ۲۰ برابر افزایش داد، مثلا اگر برنج با تخم مرغ یا عدس خورده شود، ارزش بالاتری پیدا می کند، بنابراین می توانیم از جایگزین های متنوعی استفاده کنیم که لزوما گران نیست و ارزش غذایی بالایی دارد.

رئیس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در مورد محصولات تراریخته، گفت: تراریخته به صورت کلی بد نیست و منع علمی و قانونی ندارد، اما این نگرانی هم وجود دارد که شاید اثرش در سال های بد مشخص شود، بنابراین گرچه نمی شود نگران بود و با علمی که رو به پیشرفت است مقابله کنیم ولی باید جانب احتیاط را رعایت کنیم.

وی لاغری را یکی از بغرنج ترین مباحث تغذیه دانست و افزود: منشأ چاقی متفاوت است و حتی در برخی موارد اجتناب ناپذیر است، البته لاغری کار راحتی است، اما درست لاغر کردن و لاغر ماندن مهم است.

به گزارش ایسنا، انتظاری با ابراز تاسف از اینکه هم اکنون لاغری تبدیل به موضوع تجاری شده است، تصریح کرد: شاید تعداد افرادی که واقعا تخصص تغذیه دارند در اصفهان به اندازه انگشتان دست است، اما بسیاری بدون داشتن تخصص لازم به موضوع لاغری و درمان چاقی روی آورده اند.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه باید غذاها را به صورت طبیعی مصرف کنیم، گفت: هیچ عدد مطلقی برای میزان کالری مصرفی وجود ندارد و برای هر فرد متفاوت است، این درحالی است که اگر غذاها طبیعی باشد احتیاج به اندازه گیری نیست.

مواد غذایی با عنوان بومی و ارگانیک دستمایه افرادی سودجو شده است

همچنین عضو هیئت علمی دانشکده تغذیه دانشگاه اصفهان با بیان اینکه هم اکنون مردم ما به مواد غذایی فله ای تمایل پیدا کرده اند که در دنیا منسوخ شده است، گفت: مواد غذایی فله ای با عنوان بومی، محلی و ارگانیک دستمایه افرادی سودجو شده است، درحالی که ارگانیک و بومی شرایطی دارد و باید نظارت بهداشتی بر آن صورت گیرد.

 «دکتر مسعود سامی» اظهارکرد: آنچه امروز جامعه ما با آن درگیر است، شایعاتی است که در مورد مواد غذایی وجود دارد و عمدتا صحت ندارد.

وی با اشاره به نگرانی مردم از مصرف مواد غذایی، گفت: دنیا صنعتی شده و قطعا آلودگی های میکروبی به سمت مواردی مثل آلودگی هوا، آب و خاک رفته که به مواد غذایی منتقل شده است.

این پزشک متخصص تغذیه با بیان اینکه هم اکنون حد مجاز فلزات سنگین جزو استانداردهای مواد غذایی نیست، تصریح کرد: کشورهای غربی دنبال این هستند که فلزات سنگین را نیر به استانداردها اضافه کنند، ما هم به دنبال این موضوع هستیم و به مردم حق می دهیم نگران باشند ولی باید آگاهی هم بدهیم که بهترین را انتخاب کنند.

به گزارش ایسنا، وی با تاکید براینکه امروزه سبک زندگی ما متفاوت شده است، تصریح کرد: ما باید مردم را آگاه کنیم که اگر هم مجبورند فست فود و غذای صنعتی استفاده کنند از چه نوعی استفاده کنند .

دست هایی می خواهند صنایع غذایی را دچار مشکل کنند

سامی ادامه داد: به نظر می رسد دست هایی می خواهند صنایع غذایی را دچار مشکل کنند، درحالی که الان صنایع غذایی ما بسیار پیشرفت کرده اند و در دنیا جزو برندهای صادراتی هستند.

عضو هیئت علمی دانشکده تغذیه دانشگاه اصفهان با بیان اینکه مردم به دلیل عدم اطمینان به صنایع غذایی، به مواد غذایی فله ای تمایل پیدا کرده اند، گفت: این درحالی است که باید روی این مواد غذایی از مزرعه تا توزیع نظارت شود.

سامی با بیان اینکه امیدواریم در غذاهای صنعتی هم از دورریز جلوگیری شود، گفت: در برخی از کشورهای خارجی فرهنگسازی کردند که مواد غذایی صنعتی قبل از انقضا جمع آوری شده و در دسترس مردم کم بضاعت قرار گیرد تا دورریز و اسراف کمتر شود.

 

انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
خودی
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۰۷:۰۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۴
0
0
مشکل اینه که همین خانوار در دهکی قرار گرفتند که توانایی اونم رو هم ندارند و سو تغذیه دارند
مشکل ما فقط تحریم نیست، بخش عمده ای از اون خود تحریمی هستش
ناشناس
|
Singapore
|
۰۸:۱۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۴
0
2
خيلي مضحك و خنده دار هست
به جاي حل مشكل ، صورت مسئله را پاك كردند
مثلاً به جاي اينكه گوشت در قورمه سبزي استفاده كنند تخم مرغ بزنن داخلش يا شير !!
Vet
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۴
0
3
احتراماً.
لبنیات / تخم مرغ / و فر آورده های دیگر با منشاء دامی، هر یک دارای ارزش بیولوژیکی خاص خود هستند. لذا جایگزینی هر یک بجای گوشت نمی‌تواند نیازهای پروتئینی اساسی انسان را تامین نماید.
گفتنی است، انسان در سنین مختلف نیاز های متفاوتی را نسبت به مواد تغذیه ای از لحاظ پروتئین دارد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۵
0
0
صرف نظر از درستی یا اشتباه بودن
این نظرات،
معنی این توصیه ها این است
که حداقل تا پارسال عده ای دلال رانت خوار که خون تولیدکنندگان را به شیشه کرده اند،
میلیاردها دلار یارانه نهاده های دامی را به جیب بزنند و آن وقت سرانه مصرف گوشت قرمز مردم در حد کشورهای آفریقایی باشد ولی مسئولین جهادکشاورزی آمار دروغ بدهند که هر نفر ایرانی سالیانه 13 کیلوگرم گوشت قرمز گرم داخلی مصرف می کند!!!
حسین ترابی
|
United States of America
|
۱۰:۵۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۶
0
1
ایشان گویا شاگرد امام جمعه مشهد بوده نه اساتید تغذیه چون دکتر ملکی و....... که چنین صورت مسئله رو پاک می کنند.جای تاسف است برای شاگردان ایشان.
نظر شما
ادامه