کد خبر: ۵۲۵۵۷
تعداد نظرات: ۱۰ نظر
 

عضو هیئت علمی گروه دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملکان گفت: کنترل و پیشگیری از بیماریهای دام باید مورد اهتمام ویژه همکاران دامپزشک در واحدهای دامی و طیور قرار گیرد تا شاهد بروز و گسترش بیماری‌های فصلی و ویروسی در جامعه نباشیم.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسکانیوز، «دکتر علی خدادادی» استاد دامپزشکی واحد ملکان ضمن تبریک روز دامپزشک به فعالان این عرصه افزود: با توجه به اینکه موادغذایی نیاز اولیه و اصلی بشر در دنیای امروزی بوده لذا هر چقدر دام سالم تر تولید و عرضه شود به همان قدر جامعه ای سالم تر و بدون بیماری خواهیم داشت.

وی بر ارتقای سطح دانش و آگاهی های تولید کنندگان صنعت دام و طیور توسط دامپزشکان تاکید کرد و افزود: کنترل و پیشگیری از بیماریهای دام باید مورد اهتمام ویژه همکاران دامپزشک در واحدهای دامی و طیور قرار گیرد تا شاهد بروز و گسترش بیماری‌های فصلی و ویروسی در جامعه نباشیم.

این فعال در عرصه واحد طیور ملکان افزود: همکاران دامپزشک در مواقع بروز تلفات طیور حتما ضمن بکارگیری اقدامات درمانی و پیشگیرانه موارد را در اسرع وقت به ادارات دامپزشکی و بهداشت شهرهای محل سکونت خود گزارش دهند تا از گسترش آن جلوگیری شود همچنین بمنظور جلوگیری از اشاعه بیماریهای مسری نسبت به تقویت سیستم قرنطینه بهداشتی فارم های خود اقدام کنند.

وی در ادامه به مشکلات این حوزه پرداخت و گفت: متاسفانه بخاطر تحریم های ظالمانه و افزایش قیمت واکسن، بعضی مواقع واکسیناسیون دام و طیور به موقع انجام نمی شود و این امر باعث افزایش تلفات می شود.

خدادادی خواستار جایگرین کردن مواد پروتئینی مثل قارچ به جای جگر دامی در غذاهای سوپ شد و اظهار کرد: در سیستم بازرسی کشتارگاهی بخصوص در طیور کبد آنها بخاطر وجود آنتی بیوتیک ها و مواد شیمیایی توسط دامپزشکان حذف ولی متاسفانه این مواد غذایی توسط کادر کشتارگاه ها دوباره به بازار مصرف عرضه می شود.

گفتنی است دکتر علی خدادادی دارای مدرک دکتری عمومی دامپزشکی و همچنین دانشجوی دکتری تخصصی بهداشت و مواد غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز بوده و از حدود 12 سال پیش بعنوان عضو هیات علمی با گروه دامپزشکی واحد ملکان همکاری دارد و نیز یکی از فعالین در عرصه تولیدات گوشت مرغ تخم گذار شهرستان ملکان است.

 

انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مسئول فنی کشتارگاه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۶
0
1
من ده ساله مسئول فنی کشتارگاه طیور هستم. هیچ دستورالعملی برای ضبط کلی جگر مرغ تاحالا نیومده واللا. به نظرم برداشت خبرنگار از صحبت ها ایراد داشته. در غیر اینصورت باید تاسف خورد برای دوستانی که یک شب کشتارگاه نیومدن یا دستورالعمل ها رو نخوندن و فقط حرف می زنن حرف حرف حرف
پاسخ ها
همکار
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۶
چون شما اصولا در کشتارگاه طیور خواب تشریف داشتید مثل بعضی از مسئولین محترم فنی حال حاضر
جباری راد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۶
0
2
خوردن جگر مرغ ممنوع!؟
جگر مرغ مركز سم ودارو

درسال 1987دكترهوف كه متخصص سموم قارچي مركزتحقيقات سم شناسي دامپزشكي تگزاس است نكات جالبي رادررابطه باسموم قارچي در مجمع تحقيقاتي توليدات طيوردررياض عربستان عنوان كردند.
به عقيده وي يك روش مفيد براي تشخيص وجود برخي آفلاتوكسين هامعاينه كبد طيوراست.چناچه كبدچرب وحجيم ورنگ پريده باشد.غالبا حاكي از وجود مسموميت قارچي در غذاست.
دكترهوف مشخص ساخت كه كمترين مقدارقابل قبول براي‌ آلودگي آفلاتوكسين درموادغذاييppb 20است.بااين حال اين رقم هم نمي تواندميزان قابل اطميناني باشد.ولي به هرحال كمترين مقداري است كه مي توان آنرا باآخرين روش هاي آزمايشگاهي مورد اندازه گيري قرار داد.دكتر هوف در ادامه گفت تحقيقات شخصي من نشان داده است كه انسان بايد از خوردن جگروساير اندرونه هاي طيور خودداري نمايد.زيرا بسياري ازاين اندامها به نظر مي آيند كه بطوراساسي با سموم درگير هستند وميتوانند با عوامل سرطان زايي درانسان مرتبط باشندوپيش بيني كردچنانچه كليه اين اطلاعات درزمينه مايكوتوكسين ها جزء دانش عمومي كشورهاقرارگيرد.دروضع فروش فرآورده هاي طيورمخصوصا جگروهمچنين بادام زميني تاثير منفي بگذاردپس براين اساس خوردن جگر مرغ چندان منطقي به نظر نمي رسد.ازسوي ديگراز آنجاييكه كبدمركز متابوليسم وتجزيه كليه داروهاوساير مواد مصرفي طيور مي باشدوآنچه مسلم است اغلب قريب به اتفاق مرغداران متاسـفانـه حداقل يكي از اين موارد را درهردوره پرورش رعايت نميكنند دوره پرهيز ازمصرف وزمان ماندگاري داروهادربدن واستفاده ازخوراك طيوربا كيفيت بالاواستفاده از داروهاي غيرمجاز لذا باقي مانده دارويي دراغلب مرغ هاي توليدي وجودداشته مخصوصادركبدكه ميزان باقي مانده داروها بيش ازساير اندام هاي طيورميباشدواين باقي مانده هاي دارويي باعث عوارض خطر ناكي براي مصرف كننده هادرطول زمان خواهد شد.وازآنجاييكه سموم قارچي وباقي مانده هاي دارويي حالت ذخيره شونده Accumulative) )در بدن دارند مقاديرهرچند ناچيز ازآنهاكه خورده ميشود دائمابصورت ذخيره دركبد انباشته شده ابتداضمن ايجاد تظاهرات خفيف بيماري وبه محض آنكه به مقدار معيني برسند حالات جدي وزيان آوري از جمله مسموميت وسرطان ومقاومت آنتي بيوتيكي و...راايجاد ميكنند.بنابراين انسان مي بايدازخوردن جگر مرغ به دليل احتمال زياد وجود سموم قارچي وباقي مانده دارويي خودداري نمايد خلاصه اينكه جگرمرغ مركز سم ودارو است.
اكنون با اين وضوح وروشني به راستي چه بايد كرد ومصرف كننده هاي جگر مرغ درجامعه اغلب قريب به اتفاق چه كساني هستند؟وهشدار چگونه بايد باشد تابه انسانهاي سالم درجامعه افزوده شودومشكلات بهداشتي اقتصادي كمتر گردد.ما كه در توليد علم بسيارضعيف هستيم پس حداقل ازتجربه علمي وترجمه هاي علمي استفاده كنيم پس بياييدوبياييم نسبت به انتقال علم بدين طريق به جامعه مان كوشا باشيم ويا بگوييم جهان سوم جهان سوم است وبس ومانند بسياري از موضوعات ومشكلات ازآن بگذريم.
ارزش يك كيلو گرم جگرمرغ دربازارامروزه حدود40000ريال مي باشدخسارت بهداشتي -اقتصادي آن چقدر باشد خوب است؟!ارزش غذايي‌ آن چقدراست؟ضررگام به گام آن راچه قدرمي توان بر آورد كرد؟
پس منع عمومي از مصرف جگر مرغ بعمل آوريم وجگر مرغ را جزو غذاهاندانيم.

محمد جباري راد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۶
جناب مهندس جباری راد عزیز
مقاله مورد اشاره شما ، مربوط به 33 قبل در عربستان است.
یعنی زمانی که نان خشک به مرغ میدادند.
به نظر من ، بر ای بحث علمی ، بایستی از مقالات روز و مقالاتی که به وضعیت پرورشی ما نزدیک است ، استناد شود
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۶
0
2
چنین دستورالعملی وجود ندارد.آنهایی که بیدار هستند نشان دهند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۶
0
1
ذکر چند نکته را ضروری می دانم:

1 - طبق ضوابط سازمان دامپزشکی ، کبد مرغ جزو آلایشهای خوراکی تلقی شده و اجازه بسته بندی دارد و کلیه کبدهای سالم ، بسته بندی می شوند.
2 - در صورتیکه وجود بقایای دارویی در مرغ احراز شود ، فرقی بین لاشه و کبد نیست و غیر قابل مصرف خواهند شد.
3 - استاد دانشگاه بایستی دارای مدرک phd بود و سپس مراحل ارتقا را گذرانده و زمانیکه به مرحله پروفسوری رسید ، استاد نام می گیرد. حالا ایشان دانشجو هستند و لذا با درجه دکترای عمومی فعالیت دارند. پس مربی نامیده می شوند.
لازم به ذکر است که بنده نیز مربی بهداشت و بازرسی گوشت هستم و دانشجوی phd لذا اول خودم را می گویم و بعد ایشان را.
3 - از همکاران مدرس دانشگاهها تقاضا دارم قبل از مصاحبه ، اول ضوابط داخلی کشور را مطالعه فرمایند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۶
وای به حال دانشجویانی که این مطالب را یاد می گیرند.
بیچاره دانشجو نمی داند که استاد راست میگه یا کارگر دزده یا هیچکدام.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
0
1
یک مشکل اساسی در حوزه دامپزشکی بوجود آمده
و باید تحلیل و رسیدگی شود

دانشگاهها از مسائل کاربردی فاصله گرفته اند و برخی اساتید که سواد انگلیسی کمی دارند ، منابع مطالعه شان وبلاگ ها هست که اعتبار ندارند
ادارات دامپزشکی هم فسیل شده اند (خصوصا مدیرانش) . البته اخیراً برخی دامپزشکان در حال اخذ PHD هستند که آن سواد را هم فقط برای خودشان استفاده خواهند کرد چون کسی حرف آنها و با سوادان را قبول ندارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
0
0
والله من در برزیل هم ناظر بودم اونجا هم جگر مرغ را بسته بندی میکردن بصورت وکیوم بعد منجمد می کردن و صادر میکردن به کشورهای پیشرفته
مسئول فنی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
0
0
این اقا ی شب تشریف بیاره کستارگاه بد نیس بعد نظر بده
نظر شما
ادامه