کد خبر: ۵۱۲۰۸
تعداد نظرات: ۴ نظر

معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی گفت: مردم از ذبح دام در خانه یا فضای غیرکشتارگاه پرهیز کنند تا باعث قربانی شدن خودشان و افرادی نشوند که قرار است وعده قربانی را به آنها اهدا کنند

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایلنا، «دکتر کریم امیری» گفت: ما در فصول گرم، هر ساله با شیوع تب کریمه کنگو مواجه خواهیم بود و همچنین به این علت که در سال‌های اخیر این فصول گرم، مصادف با عید قربان است، نیاز به توجه و تمهیدات خاص داریم. سازمان‌های بهداشتی و سازمان دامپزشکی کشور نیز در این زمینه تمهیداتی دارند که هر ساله به اعلام عمومی می‌رسانند.

دام را از مکان‌های مورد تایید دامپزشکی بخرند

وی در ارتباط با تمهیدات سازمان دامپزشکی کشور گفت: من جمله این تمهیدات، یک سری از مناطق و کشتارگاه‌ها هستند که بوسیله سازمان اعلام می‌شود و این لیست شامل مکان‌هایی است که اگر خریداران دام، دام را از آنجا خرید کنند می‌توانند اطمینان حاصل کنند که دام قبلا و به درستی سم پاشی شده است. این دام ‌ها معاینه شده‌اند تا در بدن آنها کنه وجود نداشته باشد، چرا که انتقال این بیماری بیشتر از طریق گزشِ کنه‌ها به انسان می‌رسد.

امیری در ادامه افزود: به همین طریق ذبح دام آلوده در خارج از کشتارگاه‌ها سبب ابتلا به بیماری خواهد شد. دام‌هائی که ممکن است ویروس در بدن آنها موجود باشد اگر بیرون از کشتارگاه ذبح بشوند و اگر خون و ترشحاتشان موردِ تماسِ افراد قرار بگیرد باعث ابتلا خواهد شد. همچنین اگر لاشه مسموم که بعدا مصرف می‌شود دوره پیش‌سرد را گذرانده باشد می‌تواند برای انسان‌ها خطرناک باشد.

دام را در کشتارگاه‌ها ذبح کنند

وی گفت: ما پیشنهاد می‌کنیم دام را از مکان‌هائی که سازمان دامپزشکی معین کرده است خریداری شود تا حداقل این اطمینان حاصل شود که سم‌پاشی در آن مناطق صورت گرفته باشد؛ این اطمینان که حداقل روی بدن جانور کنه موجود نباشد.

معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دام در خصوص اقدامات لازم حاجیان در ذبح دام گفت: همچنین اهمیت دارد که وقتی دام‌ها را از مکان‌های مخصوص و معینِ اعلام شده توسط دامپزشکی تهیه می‌کنند، برای ذبح به کشتارگاه مراجعه کنند و از ذبح در خانه یا فضای غیرکشتارگاه پرهیز کنند. این کشتارگاه‌ها هم به مردم معرفی خواهد شد، تا آن موقع اعلام خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد:  یک روز جلوتر دام را به کشتارگاه ارائه بدهند تا ذبح شود و مراحل پیش سرد استاندارد اعمال شود. بعد از 24 ساعت بروند و لاشه حیوان را برای تقسیم به خانه بیاورند. اما اینکه در خانه یا خارج از کشتارگاه بخواهند کشتار را انجام بدهند، با توجه به فصلی که بیماری در آن شایع است، می‌تواند خطرناک باشد.  این هم برای خودشان و هم برای افرادی که می‌خواهند گوشت قربانی را بین آنها تقسیم بکنند خطرناک است.

امیری ضمن درخواست از افراد برای توجه به این تمهیدات اشاره کرد: ما پیشنهاد می‌کنیم برای مراسم قربانی به این نکات توجه کنند تا باعث قربانی شدن خودشان و افرادی نشوند که قرار است وعده قربانی را بین آنها اهدا کنند. مهم است از لاشه‌ای استفاده کنند که حتما از کشتارگاه عبور کرده باشد تا تکه‌های قربانی را با اطمینان کامل بین مردم تقسیم بکنند و با جلوگیری از شیوع بیماری کریمه کنگو نذرشان بسیار مقبول‌تر خواهد بود.

منع قانونی برای ذبح حیوان در خارج کشتارگاه نداریم

کریم امیری در خصوص عدم ممنوعیت‌ قانونی ذبح دام خارج از کشتارگاه توضیح داد: ممنوعیتی برای قربانی کردن حیوان در خانه وجود ندارد. البته در شرایط عادی ما قوانین مجازات برای ذبح‌های غیرمجاز در نظر گرفته‌ایم. اما در این مورد شاید بخواهند تخفیفی به مردم بدهند تا اگر کسی خارج کشتارگاه ذبح کرد به عنوان مجرم تلقی نشود.

به هرحال پیشنهاد نمی‌کنم که دام از غیر مکان‌های مشخص شده تهیه شود. اما اگر فردی این کار را کرد به عنوان آخرین راه‌کار دام را در کمال احتیاط‌های لازم قربانی کند. از دام‌پزشکان کشیک کمک بخواهند تا در فضای ذبح‌ دام حضور پیدا کند تا توصیه‌های لازم را کنند. و وقتی دام قربانی شد آن را حدود 24 ساعت در یخچال معمولی نگه‌داری بکنند و بعد از آن نسبت به تقسیم لاشه بین افرادی که نیازمند هستند اقدام کنند.

 

انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
United States of America
|
۰۱:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۱
0
0
کشتار غیر مجاز هم مشکل بزرگی هستش
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۱
0
0
کشتارخاج ازکشتارگاه غلط است اگرچه قانونی شودودرعیدوسایرایام تفاوتی درماهیت غیربهداشتی آن ایجادنمیشود.
ان شاالله دربازنگری قانون سازمان اجازه کشتاردرخارج ازکشتارگاه به بهانه مناسبت های مذهبی داده نشود واین رسم ورسوم نیکو درکشتارگاه بهداشتی انجام گیرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۱
1
0
اظهار نظر در مورد کشتار باید توسط دفتر نظارت بهداشت سازمان صورت گیرد
دفتر مبارزه چرا نظر می دهد؟

جالب است بدانید که دفتر بهداشت نظرش با دفتر مبارزه متضاد است.
در لینک زیر مدیر کل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور گفته:
از نظر بهداشتی هرگونه کشتار و ذبح دام در خارج از کشتارگاه ممنوع است و می‌تواند تهدیدی برای سلامت افراد جامعه محسوب شود.
این هم لبنک خبر
https://www.tabnak.ir/fa/news/917597/%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF-%D9%88-%D8%B0%D8%A8%D8%AD-%D9%82%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%AE%D8%A7%D8%B1%D8%AC-%D8%A7%D8%B2-%DA%A9%D8%B4%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D9%85%D9%85%D9%86%D9%88%D8%B9-%D8%A7%D8%B3%D8%AA
همکار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۱
0
1
با سلام
حکیم جان، ذکر دو نکته را ضروری میدانم؛
1. ذکر واژه "آقای" و یا "آقای دکتر" قبل از نام افراد دامپزشک در واقع نوعی احترام و ارج نهادن به همکاران عزیز می باشد که پیشنهاد میکنم در گزارش خبرهای بعد لحاظ گردد.
2. آقای دکتر امیری از بزرگان و خوش نامان و پیشکسوتان بسیار محترم سازمان دامپزشکی هستند که به حق سهم بزرگی در جامعه علمی دامپزشکی کشور دارند. به اشتباه "توکلی" ذکر شده که لازم است اصلاح گردد.

با سپاس.
نظر شما
ادامه