کد خبر: ۴۹۵۸۷
تعداد نظرات: ۳ نظر
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور:
«دکتر علی‌صفر ماکنعلی» افزود: امسال وضعیت بهتری از نظر این بیماری داریم چرا که کاهش میزان مرگ و میر بیماران نشان‌دهنده افزایش سطح آگاهی و دانش جوامع درگیر همچون دامداران است ...

حکیم مهر: در حالیکه وزارت بهداشت از ابتلای ۱۲ نفر و جان باختن دو نفر ناشی از بیماری تب کریمه کنگو خبر داد، معاون سازمان دامپزشکی اعلام کرد که این میزان از ابتلا و مرگ و میر ناشی از شیوع بیماری تب کریمه کنگو روند کاهشی نسبت به سال‌های گذشته داشته و مردم هیچ نگرانی بابت خوردن گوشت قرمز در این زمینه نداشته باشند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، امروز «دکتر محمدمهدی گویا»  رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ضمن هشدار نسبت به بروز موارد بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما و تاکید بر لزوم رعایت موارد بهداشتی جهت جلوگیری از انتقال بیماری، گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۱۲ نفر به این بیماری مبتلا شده و متأسفانه دو تن از آنها نیز جان باختند.

در این رابطه «دکتر علی صفر ماکنعلی» معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی گفت: با توجه به اینکه بیماری تب کریمه کنگو تابلوی بالینی خاصی در دام ندارد، در هیچ جای دنیا برنامه‌ای به نام رصد و پایش فعال این بیماری وجود ندارد. در ایران نیز ما بر اساس گزارشات ابتلاء و مرگ و میر از سوی وزارت بهداشت عمل می‌کنیم که در واقع برنامه کنترل کنه و اجرای دوره قرنطینه دامی است چرا که وقتی این ویروس وارد بدن دام می‌شود، پس از گذشت دو تا سه هفته از بدن او دفع می‌شود.

وی ادامه داد: در برنامه کنترل کنه مطابق دستورالعمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عمل می‌کنیم و در این راستا سمپاشی جایگاه‌های دام به روش‌های مختلف، تزریقی یا اسپری سم، بسته به شرایط محیطی انجام می‌شود و از سوی دیگر دوره قرنطینه را نیز رعایت می‌کنیم تا دام پس از گذشت این دوره کشتار شود.

معاون سازمان دامپزشکی اظهار کرد: با توجه به آمار ابتلاء و مرگ و میر در سال گذشته، امسال وضعیت بهتری از نظر این بیماری داریم چرا که هر قدر میزان مرگ و میر افراد مبتلا و درصد تلفات انسانی کمتر باشد، نشان دهنده افزایش سطح آگاهی و دانش جوامع درگیر همچون دامداران است.

ماکنعلی درباره اینکه دامداران باید چگونه علیه این بیماری مبارزه کرده و نسبت به ابتلای به این بیماری پیشگیری کنند؟ تصریح کرد: همواره به دامداران توصیه کرده‌ایم که خودشان باید کنترل‌هایی در راستای مبارزه با کنه و انگل‌های خارجی انجام دهند و به هیچ وجه کشتار غیرمجاز نداشته باشند و اگر در موارد محدودی این کشتار از سوی دامداران انجام شد، نباید رفتارهای پرخطر داشته باشند.

وی گفت: دامداران و قصاب‌ها در هنگام کشتار و حمل و نقل دام باید توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند تا این ویروس به آنها منتقل نشود اما مردم خیالشان راحت باشد که با مصرف گوشت به هیچ وجه به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا نمی‌شوند چرا که اگر این ویروس در دام وجود داشته باشد، در شرایط قرار گرفتن در انجماد و اتاق‌های سرد کشتارگاه‌ها این ویروس از بین می‌رود بنابراین نگرانی در این زمینه وجود نخواهد داشت.

 

انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳
ناشناس
|
France
|
۰۱:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۲
1
3
کلا .... اعلام میکنند در تمام بیماریها روند کاهشی داریم و بیماری مشاهده نمیشود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۲
1
1
کدام اتاق سرد؟
حکیم مهر عزیز
لطفا گزارشی از اتاف سرد در کشتارگاههای آذربایجان غربی تهیه فرمایید. شاید ما نمی بینیم!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۳
1
2
بیش از 21 سال سابقه کاری در دامپزشکی دارم
همیشه به یاد دارم که مسئولان دامپزشکی ، آمار کاهش بیماری میدهند
هیچ وقت از شیوع حتی یک بیماری خبر یا هشدار نداده اند.

حالا هم هاری به پایتخت رسید
نظر شما
ادامه