کد خبر: ۴۹۳۴۹
تعداد نظرات: ۸ نظر
توصیه‌های یک دامپزشک:
«دکتر علیرضا بریمانی» افزود: ماهی کفال از بین ماهی‌های دریای خزر به علت غیربومی بودن درگیری باکتریایی و عفونی بیشتری دارد/ فلزات سنگین در ماهی کفال به نسبت بقیه بیشتر است ...

حکیم مهر: چندی پیش «عزیر عابسی» عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل، بر آلوده بودن دریای خزر و تهدید زیستگاه آبزیان تاکید شد، در آن گزارش، این استاد دانشگاه مدعی شد که بافت‌های عمده ماهیان دریای خزر به جیوه و نیکل آلوده است اما به طور خاص ماهی کفال که از لجن کف دریا تغذیه می‌کند نیز آلودگی اثبات شده‌ای دارد و نباید آن را مصرف کرد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، در این رابطه یک دامپزشک با اشاره به مصرف یا عدم مصرف ماهی کفال که از دریای خزر صید می‌شود، اظهار کرد: به طور کلی ماهی کفال، ماهی بومی دریای خزر نیست و حدود ۵۰ تا ۷۰ سال قبل وارد این دریا شده و در این مناطق در حال تکثیر و پرورش است.

«دکتر علیرضا بریمانی» با بیان اینکه در دریای خزر یکسری آلودگی‌ها وجود دارد که از طریق رودخانه‌ها، فاضلاب‌های خانگی و کارخانه‌ها وارد آن شده اند، تصریح کرد: مقدار بسیار زیادی جیوه، سرب و سایر عناصر وارد دریای خزر شده است و آسیب‌های زیاد و جبران ناپذیری را وارد کرد؛ نکته مهم اینجا است از آنجایی که دریای خزر به سایر دریاها راه ندارد این آلودگی‌ها در آن باقی می‌ماند.

این دامپزشک خاطرنشان کرد: می‌توان گفت همه ماهی‌هایی که در دریای خزر وجود دارند دارای مقداری آلودگی فلزات سنگین مانند سرب و جیوه هستند که موجب بیماری‌های خیلی سخت همانند مننژیت، کم خونی، درد مفاصل و استخوان در انسان می‌شوند و بیشترین بیماری مربوط به درد مفاصل است.

بریمانی با اشاره به اینکه ماهی کفال از بین ماهی‌های دریای خزر به علت غیربومی بودن درگیری باکتریایی و عفونی بیشتری دارد، گفت: کفال یک ماهی کف خوار است و از کف دریا تغذیه می‌کند، از سویی دیگر این فلزاتی که نام برده شد نیز در کف دریا جمع و وارد جیره غذایی ماهی می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه ماهی کفال در پایان عمر خود، به روی آب می‌آید و با نزدیک شدن به ساحل در تور صیادان گرفتار می‌شود، ادامه داد: ورود این ماهی به بازار ماهی فروشان بسیار خطرناک است و ضربات جبران ناپذیری وارد می‌کند.

این دامپزشک تصریح کرد: علاوه بر این نمی‌توان گفت خوردن ماهی کفالی که حتی درست صید می‌شود از نظر پزشکی و دامپزشکی صحیح است چرا که تمامی ماهی‌های دریای خزر مقداری درگیری فلزات سنگین دارند اما درگیری ماهی کفال به نسبت بقیه بیشتر است.

بریمانی تاکید کرد: شیلات بیش از ۱۰ تا ۱۵ سال قبل فروش ماهی کفال و حتی صید آن‌را ممنوع کرده بود و اصولاً نباید شاهد خرید و فروش این ماهی در سواحل دریای خزر و بازار بود اما متأسفانه فروش آن خیلی زیاد است و بعضی‌ها به صیادان و آشنایان خود می‌فروشند.

وی با تاکید بر اینکه توصیه می‌شود به هیچ عنوان از ماهی کفال استفاده نشود یادآور شد: از نظر شیلات نیز به طور کلی مصرف ماهی کفال منتفی است و به هیچ وجه نباید خورده شود و مردم هم باید در جریان باشند.

بریمانی گفت: از آنجایی که مصرف ماهی در سبد غذایی خانواده‌ها باید باشد توصیه می‌شود از ماهی‌هایی استفاده شود که جیره غذایی خود را از کف دریا دریافت نمی‌کنند.

 

انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۳۱
0
4
دریای خزر کلا درآستانه نابودی هست وحتی شنادر آن جایز نیست مدتهاست که ماهی دریایی رااز سفره خودمان حذف کردیم وباتوجه به پرورش غیراصولی آبزیان وعدم رسیدگی درست مکانهای پرورشی توسط کارشناسان دامپزشکی مصرف ماهی را از هفته ای دونوبت به سالی دونوبت تقلیل دادیم
Vet.
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۰:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۳۱
0
2
با تشکر از آقای دکتر بریمانی.
اطلاع رسانی ها به مردم در این مورد ضعیف میباشد ، و مردم آگاه نبستند، مضافا اینکه پرورش ماهیان غیر دریایی نیز دارای ایراداتی است که باید رسیدگی شوند.
حسین رحمانی
|
France
|
۰۰:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۱
1
1
به نظر بنده این تحقیق چندان دقیق و قابل اعتنا نمیباشد زیرا اولا هیچ گزارشی درخصوص مسمومیت با جیوه و یا نیکل در مصرف کنندگان گزارش نشده ثانیا چگونه این مقدار جیوه یا نیکل در بدن ماهی منجر به تلف شدن ان نمیشود ولی برای انسان مضر است ؟ثالثا بنده به عنوان یک شمالی بیش از ۵۵ سال است که از این ماهی استفاده میکنم اما برای خود واطرافیانم هیچ مشکلی پیش نیامده
پاسخ ها
ناشناس
| France |
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۴
این حرف مثل اینه که بگیم من 20 ساله تو اتوبان با سرعت 200 کیلومتر رانندگی می کنم هیچ مشکلی تا حالا برام پیش نیومده!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۱
0
2
تحقیقات کافی‌نیست.آیتم‌ منطقه باید معلوم‌ شود.با ۲۰ تا‌ماهی مردم را هراسان‌نکنیم.در کدام‌ منطقه و‌محدوده جغرافیایی انجام شده است؟
حسین ترابی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۱
0
1
در آلودگی دریای مازندران و جبرا ماهیان آن شکی نیست بخصوص که متخصصانی چون دکتر بریمانی از صاحب نظران جهانی این رشته هستند و اینکه چرا اگر سطح آلودگی به فلزات سنگین باعث مرگ خود ماهیان ابتدا نمی شوند به فیزیولوژی مختلف دو جاندار ممکن است مربوط باشد و ایراد بجایی نیست و از آن سو اینکه همشهری شمالی من نیز بیش از ۵۵ سال است ماهیان شمال را مصرف و تاکنون با مشکلی روبرو نشده اید هم دلیلی علمی نیست و بله بنده ۶۵ سال است مصرف میکنم اما باید بدانیم مواد سمی تا میزان شان در خون و بدن به اندازه مشخصی نرسد نشانی های مسمومیت را ظاهر نمیکنند و بسیاری از سموم با تجمع تدریجی در بدن ناگهان ممکن است علائم آن مسمومیت را نشان دهند که آن نیز باز با توجه به نوع جاندار مصرف کننده متفاوت میتواند باشد همچنین ال دی ۵۰ یعنی میزان سمی که باعث مرگ ۵۰ درصد حیواناتی میشود هم طبیعتا مختلف.اما چقدر عالی می شود اساتید دانشمندان ما برای شیرفهم کردن ما آمار آزمایشات شان را نیز ارائه بفرمایند تا بقول معروف مو لای درز زحمات تحقیقات خود و دانشجویانشان نرود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۴
0
0
سلام دکتر جان حرف خوبی زدی ماهی دریا ماهی قدیم نیست من ۳۰ سال صیادم
سالاری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۵
0
0
سلام جناب دکتر بریمانی ممنونم
متاسفانه مسئولین امر نسبت به موضوع به این مهمی بی توجه هستند که جای بسی تاسف است
نظر شما
ادامه