کد خبر: ۴۵۴۳۲
تعداد نظرات: ۶ نظر
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری:
«دکتر منصور غلامی» گفت: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر ساماندهی آمایش آموزش عالی از دلایل اصلی کاهش این مراکز محسوب می‌شود ...



حکیم مهر: منتقدان افزایش بی رویه تعداد موسسات آموزش عالی بر این باورند که کشور نیازی به این تعداد مراکز آموزشی ندارد، موضوعی که وزیر علوم در باره آن می گوید: تعداد دانشگاه های دولتی در صورت ادغام واحدهای کوچکتر، به عدد 60 تا 70 می‌رسد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «دکتر منصور غلامی» اظهار کرد: تعداد دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی هم اکنون به 2 هزار و 563 رسیده است که به دلیل کاهش تعداد دانشجو این رقم، روند کاهشی به خودش گرفته است.

وی به ذکر دلایل اصلی کاهش دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور پرداخت و گفت: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر ساماندهی آمایش آموزش عالی از دلایل اصلی کاهش این مراکز محسوب می‌شود.

غلامی یکی از این اقدامات را تجمیع و ساماندهی واحدهای مختلف دانشگاهی ذکر کرد و گفت: به منظور کاهش تعداد مراکز آموزش عالی کشور، فعالیت واحدهای کوچک علمی کاربردی و واحدهای آموزشی وابسته به دستگاه های اجرایی متوقف و واحدهای کوچک دانشگاه پیام نور با جمعیت دانشجویی اندک، جمع آوری یا محدود شد.

به گفته این مقام مسئول در وزارت علوم، علاوه بر این، ساماندهی، جمع آوری و تجمیع واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی از سوی این دانشگاه در حال انجام است.

غلامی در مورد وضعیت دانشگاه‌ها در شهرستان‌های کوچک و کم جمعیت، توضیح داد: در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی کوچک واقع در شهرستان‌های کم جمعیت، به منظور جلوگیری از موازی کاری و دوباره کاری ها در حوزه آموزشی، ساماندهی مراکز آموزشی به شکل ماموریت گرا کردن دانشگاه‌ها در مناطق مختلف و تجمیع مراکز آموزشی کوچکتر ذیل تابلوی یک دانشگاه بزرگتر در حال انجام است، به طوری که نیاز به تعطیلی این مراکز نباشد اما گاهی این اتفاق رخ می‌دهد.

وزیر علوم با اشاره به کوچک سازی موسسات غیردولتی، اظهار کرد: در دانشگاه های غیردولتی هم این کاهش به طور طبیعی اتفاق افتاده است. تغییراتی که در اساسنامه این موسسات رخ داده و البته کاهش تعداد داوطلبان، این امید را می دهد که غیردولتی‌ها و غیرانتفاعی هم تجمیع شده یا واحدهای بزرگتر به صورت مشترک برگزار کنند.

غلامی تاکید کرد: واحدهای غیرانتفاعی که از نظر خدمات رسانی امکان عمل به تعهدات قانونی و اخلاقی ندارند، برای تبدیل به مجموعه آموزشی و فرهنگی دیگری تلاش کرده یا اقدام به تعطیلی آن مرکز کنند.

عضو کابینه دوازدهم در پاسخ به این سوال که وزارت علوم چه رقمی برای کاهش تعداد دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور در نظر دارد، توضیح داد: در این زمینه عدد مصوب در اختیار نداریم اما با ادغام واحدهای کوچکتر ذیل مجموعه های بزرگتر دانشگاهی، تعداد دانشگاه‌های دولتی به 60 تا 70 دانشگاه می‌رسد.

وی با اشاره به فعالیت پردیس‌های دانشگاه تهران در شهرهای قم، پاکدشت، شمال، کرج و کیش ذیل تابلو این دانشگاه، تصریح کرد : این پردیس ها مانند دانشگاه های بزرگتر، دارای جمعیت هیأت علمی هستند اما ذیل دانشگاه تهران فعالیت دارند که این موضوع در ارتقاء شاخص‌های کمی و کیفی دانشگاه تهران موثر است.

به گفته وزیر علوم، در صورت فعالیت دانشکده‌ها و مراکز کوچک آموزشی در استان ها ذیل تابلو دانشگاه‌های بزرگ استانی، ارتقاء شاخص‌های کمی و کیفی و قرار گرفتن این دانشگاه‌ها در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی دانشگاه‌های زیر رتبه یک هزار دور از تصور نخواهد بود.

غلامی درباره آخرین وضعیت صدور مجوزهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای تاسیس دانشگاه جدید، توضیح داد: فعلاً مجوز جدیدی با عنوان تاسیس دانشگاه صادر نشده است و مراکز فعلی آموزش عالی ذیل تابلوی یک دانشگاه در حال تعدیل هستند.


انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
0
0
تا حالا خواب بودید؟؟!

تا این به اصطلاح سامان دهی انجام شود
و در عمل بتواند کاری صورت دهد
که دانشگاه آزاد اسلامی؟؟!
طرح هر دام یک دامپزشک!
را با مدرک فروشی سود طلبانه و غیر اخلاقی خود پیاده کرده است!
لابد دانشگاه های دولتی که غیر اسلامی؟!! هستند توانایی این کار را ندارند؟

حداقل دانشگاه آزاد صادق باشد و اسلام را
بازیچه منویات کاسبکارانه خود قرار ندهد!

چقدر دور اندیش بود
استاد فرهیخته تقی تقی پور بازرگانی
که با وجود عدم ادعای پروفسوری؟؟!
و نیاز مالی، حاضر نشد در دانشگاه آزاد علم فروشی کتد!
و حتی یک ساعت هم تدریس نکرد!

این استاد سلیم النفس
به هر کس که می گفت دانشگاه آزاد اسلامی
به شدت اعتراض می کرد
و می فرمود نگویید:
اسلامی!
بلکه
بگویید
"دانشگاه آزاد از هر گونه قید و بند و اصول"!
ناشناس
|
France
|
۲۰:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
0
0
فقط عنوان تغییر کنه که بشن زیر هزار؟
کار اساسی و پایه میطلبد نه بازی با واژه ها و بخشنامه ها
چشم و گوشمان ازین دست تغییرات پر است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۷
0
0
اینکه بیشتر عوامفریبیه. یعنی همون واحدهای کوچکی که در حد کودکستان هم نیستند باقی بمونن، ولی اسم یه دانشگاه بزرگ رو یدک بکشند تا در امار گفته بشه تعداد دانشگاه ها کم شد.
مجید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۸
0
0
این استاد عزیز اینطور در مورد کاهش تعداد دانشگاهها و تجمیع آنها نظر میدهد مثل اینکه این سیاست وزارت علوم در کاهش تعداد فارغ‌ اتحصیلان است نه از این خبر ها نیست ، اکثر واحد های کوچک دانشگاه آزاد و پیام نور در شهر های کوچک به دلیل بیکاری گسترده افراد تحصیل کرده عملا خالی مانده و حتی قدرت تامین حقوق کارمندانش را ندارد ! حال با تغییر اسم و تجمیع میخواهند این واحد های ورشکسته را زنده کنند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۹
0
1
دانشگاه آزاد یعنی فروش غیرقانونی مدرک تحصیلی،کلیه مراکز دانشگاه آزاد می بایست تعطیل شود. و فارغ التحصیلان آن هرگز به کارهای دولتی دعوت بکار نشوند.
ایما شهابیان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۴۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۹
0
0
به نام خداوند عادل
دانشگاه آزاد خیلی وقت هست تمام شده و این آخرین جان
کندنهاست برای اینکه بگویند ما هنوز هستیم. الحمدلله رب العالمین که چوب خدا اتفاقا صدا دارد و وقتی می‌زند دوا ندارد. به امید محو شدنش از کشور عزیزم.
نظر شما
ادامه