کد خبر: ۴۲۰۷۵



مدیر کل دامپزشکی قم اظهار داشت: کشتارگاه شهرداری با سابقه فعالیت ۳۶ ساله فاقد برخی زیرساخت‌های بهداشتی لازم برای کشتارگاه‌های امروزی است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «دکتر مهدی رفیعی محمدی» گفت: این کشتارگاه زیرساخت‌هایی از جمله سیستم تصفیه فاضلاب، تبدیل ضایعات و بسته بندی را ندارد.

وی اضافه کرد: همچنین کشتارگاه شهرداری قم فاقد سردخانه پیش سرد کافی برای نگهداری لاشه گوسفندی است و لاشه گرم پس از کشتار، وارد بازار فروش می‌شود.

وی تاکید کرد: لاشه گرم گوسفندی پس از خرید باید تا ۲۴ ساعت در دمای چهار درجه سانتیگراد بالای صفر نگهداری شود و اگر قبل از این شرایط فردی اقدام به خرد کردن گوشت نماید، برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مشترک انسان و حیوان، باید اصول بهداشتی را رعایت و از دستکش استفاده نماید.

به گفته رفیعی، این کشتارگاه به دلیل قرار گرفتن در بافت شهری(جنب بقعه امامزاده جمال(ع)) تاییدیه از سارمان حفاظت محیط زیست ندارد.

وی تصریح کرد: با توجه به درپیش بودن فصل گرما و خطرات ناشی از ابتلا به تب کریمه کنگو، باید کشتارگاه جاهد جایگزین کشتارگاه شهرداری شود.

وی خاطرنشان کرد: کشتارگاه جاهد با ظرفیت کشتار و نگهداری روزانه حداقل یک هزار راس دام سبک و ۱۰۰ راس دام سنگین در کیلومتر ۱۰ محور قدیم قم- جعفریه آماده بهره برداری است.

کشتارگاه شهرداری قم درحال حاضر ظرفیت کشتار ۴۰ راس دام سنگین و حدود یک هزار و ۲۰۰ راس دام سبک و کشتارگاه پرتو نیز ظرفیت کشتار ۵۰۰ راس دام سبک و ۵۰ راس دام سنگین را دارد و در کیلومتر ۱۳ محور قم- جعفریه واقع شده است.

استان قم دارای ۲۱۵ هزار راس گوسفند داشتی مولد، ۳۵ هزار راس بز داشتی مولد، ۱۱۵ هزار راس بزغاله پرواری، سه هزار و ۵۰۰ نفر شتر، ۲۷ هزار راس گاو شیری شامل ۱۹ هزار راس گاو شیری اصیل مولد، سه هزار راس گاو دورگ شیری مولد، پنج هزار راس گاو شیری حذفی و ۱۱۵ هزار راس گاو و گوساله پرواری است.


نظر شما
ادامه