کد خبر: ۳۵۹۸۹
تعداد نظرات: ۳ نظر



آمارها نشان می دهد که رشته حفاظت محیط زیست با ۴۹ درصد بیکاری و ریاضیات و آمار با ۱۸ درصد بیکاری بیشترین و کمترین نرخ بیکاری در جامعه فارغ التحصیلان را دارا هستند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، بیکاری فارغ التحصیلان یکی از معضلات اصلی در جامعه است که عموماً پس از فراغت از تحصیل و آماده شدن برای ورود به عرصه کار و تولید با مشکلات جدی مواجه می شوند و در شرایط فعلی بیکاری تقریباً در تمام رشته های دانشگاهی حتی در مهندسی و پزشکی نیز وجود دارد.

در دهه های گذشته خانواده ها فرزندان خود را برای ادامه تحصیل در دانشگاه ها تشویق می کردند چرا که تصور نمی کردند در آینده ای نه چندان دور، تحصیلات دانشگاهی به معضلی برای ورود جوانانشان به عرصه اجتماعی تبدیل شود. در حال حاضر شاهد داشتن مدرک دانشگاهی و بیکاران فارغ التحصیل هستیم.

آمارها حاکی از این است که ازبین جامعه حدود 5.7 میلیونی بیکار فارغ التحصیل داریم که بیشترین بیکاران در رشته های مهندسی کامپیوتر،هنر، صنعت و فناوری، معماری و ساختمان، محیط زیست، کشاورزی، جنگلداری و شیلات هستند.

در حالی که بحران بیکاری گریبان گیر فارغ التحصیلان دانشگاهی است که دولت موفق به ایجاد رونقی در این زمینه نشده است و در حالی بازار کار فارغ التحصیل دانشگاهی گره کور خورده است ، بازار مشاغل ساده تقریباً مشکل ندارد و حتی بسیاری از کارشناسان معتقدند در بسیاری از موارد رونق هم دارد و معضل بیکاری در حال حاضر متعلق به جمعیت میلیونی فارغ التحصیلان بیکار است.

علاء الدین ازوجی، مدیر کل سیاست گذاری و توسعه اشتغال وزارت کار چندی پیش در برنامه تلویزیونی تیتر امشب درباره تعداد فارغ التحصیلان بیکار گفت: سالانه حدود 700 تا 800 هزار نفر دانش‌آموخته دانشگاهی متقاضی شغل هستند.در کنار این آمار حدود 150 تا 200 هزار نفر غیر از فارغ التحصیلان دانشگاهی نیز به جمعیت بیکار کشور اضافه می‌شود.

رحمت الله رحمتی ،قائم مقام سازمان فنی و حرفه ای کشور در بخشی از اظهاراتش نرخ رسمی بیکاری کشور طبق سازمان جهانی کار را 13درصد اعلام کرد و گفت: این در حالی است که نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی در کشور 20 درصد است.توسعه دانشگاه ها بر اساس ارائه آموزش های مهارتی و کارآفرینی امکان پذیر است.

اما مطالعات نشان می دهد که درصد فارغ التحصیل بیکار در رشت های مختلف به شرح زیر است:

رشته حفاظت محیط زیست با 49 درصد بیکاری و علوم رایانه با 40 درصد بیکاری، هنر 27 درصد، معماری و ساختمان با 26 درصد، فیزیک با 22درصد بیکاری، علوم زیستی با 22 درصد بیکاری، کشاورزی 22 درصد بیکاری، حقوق 22 درصد بیکاری، حرفه های مهندسی با 21 درصد بیکاری، علوم رفتاری و اجتماعی با 20 درصد بیکاری، بازرگانی و علوم اداری 20 درصد بیکاری، دامپزشکی 19 درصد بیکاری، خدمات پزشکی 19درصد بیکاری و ریاضیات و آمار با 18 درصد بیکاری نیز از رشته هایی هستند که بیکاری آنها نرخ بالایی است.


انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
دکتر سلطانی منش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۱
0
2
شما از ۸۱ درصد دامپزشک شاغل حساب کنید چند درصد اشتغالشون دامپزشکی است و نه بساز و بفروش و طلا سازی و کلاس کنکور و..
حقیقت اینه که الان مملکت از دامپزشک فوق اشباع هست و تا ۲۰ سال آینده نه تنها نیاز ندارد بلکه میتواند صادر هم بکند
دامپزشک منتظر کار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۲
0
1
یکی از مشکل های اساسی ما دامپزشکان همین دانشگاه آزاد است که با ثبت نام بی رویه داره به بقیه دامپزشکان هم ظلم میکنه
داوطلبان عزیز دقت کنید گول اسم دکتر که میاد پشت اسمتون رو نخورید نیایید دامپزشکی که خبری از کار نیست
ناشناس
|
Germany
|
۱۹:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۲
0
1
دامپزشکی سراب پزشکی هست و خوندن این رشته فقط وقت و فرصت های دیگر رو می گیره.متاسفانه مسئولین کشور معلوم نیست کجا مشغولن و مدیریت نیروی انسانی برای ایشان اصلا اولویتی ندارد.تا پارتی کلفت نداشته باشی درس خوندن در کشورهایی مثل ایران بی فایده است.
نظر شما
ادامه