کد خبر: ۳۵۹۸۵
تعداد نظرات: ۶ نظر
در نامه رئیس سازمان نظام دامپزشکی به رئیس جمهور مطرح شد:
تعیین سهم برنامه‌های بهداشت دام در نظام سلامت کشور، واگذاری امور به بخش خصوصی دامپزشکی، و در نظر گرفتن حرفه دامپزشکی در فهرست مشاغل سخت و زیان‌آور از جمله موضوعات مطرح شده در این نامه بود ...
 

حکیم مهر - رئیس سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران در پیامی به «دکتر حسن روحانی» رئیس جمهور، پیشنهادات و مطالبات حوزه دامپزشکی از دولت را بیان کرد.

تعیین سهم برنامه‌های بهداشت دام در نظام سلامت کشور و تخصیص اعتبارات لازم، واگذاری امور به بخش خصوصی دامپزشکی، ایجاد فضای مساعد و امن کاری برای دانش‌آموختگان دامپزشکی، اجرای طرح‌های عظیم ملی همچون "بیمه درمان دام" و "استقرار شبکه خدمات ترویج و مشاوره بهداشت دام" در مناطق روستایی و عشایری کشور، توسعه مراکز بهداشتی- درمانی دامپزشکی بخش غیردولتی در قالب یک طرح آینده‌نگر، و در نظر گرفتن حرفه دامپزشكي در فهرست مشاغل سخت و زیان آور از جمله موضوعات مطرح شده در این نامه بود.

به گزارش حکیم مهر به نقل از کانال اطلاع رسانی سازمان نظام دامپزشکی، متن این پیام به شرح زیر است:

بسمه تعالی

جناب آقای دکتر روحانی

رئیس جمهور محترم و محبوب دولت جمهوری اسلامی ایران

با سلام و احترام، 

جوامع انسانی حقیقت دستیابی به آسایش و آرامش اجتماعی و اقتصادی را در نعمت تندرستی و امنیت یافته‌اند و این مسئله به گواه اندیشمندان، مهم‌ترین دغدغه بشر در طول تاریخ بوده است. با درک صحیح از این حقیقت که  محوریت توسعه پایدار بر پایه انسان سالم قرار دارد، برخورداری از سلامت و رفاه و امنیت غذایی، به عنوان ویژگی جامعه ایرانی در افق چشم‌انداز جمهوری اسلامی ایران، تکلیفی مهم و تاریخ‌ ساز را بر عهده نظام سلامت کشور گذاشته است.

از آنجا که سازمان نظام دامپزشکی ج.ا.ا در پرتو عزم ملی خانواده بزرگ دامپزشکی و در راستای تحقق قوانین سلامت‌نگر دولت تدبیر و امید، خود را موظف به انجام تکالیف برنامه‌‍ریزی شده و سیاست‌های پیش‌بینی شده در حوزه سلامت و اقتصاد ملی و پاسخگو بودن در قبال آن می‌داند، با توجه به تمرکز حضرتعالی بر موضوع انتخاب کابینه دوازدهم و دوران تازه مدیریتی درکشور، پیشنهادات و مطالبات بخش دامپزشکی از دولت محترم را به شرح زیر به استحضار می‌رساند:

1. نقش دامپزشکان و آثار حضور شانه‌به‌شانه دامپزشکی دولتی و خصوصی در ارائه خدمات بهداشتی–درمانی و سلامت محور از طریق کنترل بهداشتی فرآورده‌های خام‌ دامی و پیشگیری و کنترل بیماری‌های دامی و حفظ بهداشت عمومی جامعه کاملاً مشهود و انکارناپذیر است.

اما اکنون متأسفانه حاکمیت یک فضای انحصاری در تخصیص اعتبارات برای بخش سلامت عملاً موجب کاهش بهره‌وری و آسیب رسیدن به ساختار اهداف کلان و یکپارچه نقشه سلامت کشور گردیده است. بروز بیماری‌های نوپدید و بازپدید مانند تب کریمه-کنگو و آنفلوآنزای پرندگان که جوامع انسانی و دامی را مشترکاً مورد تهدید قرار می‌دهد، پیامد تلخ به فراموشی سپرده شدن جایگاه دامپزشکی و دامپزشکانی است که قابل دفاع‌ترین عملکرد را در صیانت از اقتصاد و امنیت ملی داشته‌اند. خانواده بزرگ دامپزشکی از دولت دوازدهم انتظار دارد با تعیین سهم برنامه‌های بهداشت دام در نظام سلامت کشور و تخصیص اعتبارات لازم، به تثبیت فضای همکاری‌های بین بخشی وعدالت در ارایه خدمات سلامت محور عنایت ویژه داشته باشد.

2. دامپزشکی ایران با عنایت به تجارب ارزشمند 90 ساله و پاسخگو بودن به نهادهای ملی و بین‌المللی حق دارد، به عنوان سازمانی توانمند و دارای امکانات و اختیارات مکفی رسالت تاریخی خود را به طور شایسته و بایسته به منصه ظهور برساند.

این انتظاری بجا از سوی فرهیختگان دامپزشکی کشور می‌باشد که امروزه حضور و نقش بی‌بدیل آنها در تمامی مراکز تحقیقاتی و پژوهشی و لشکری و کشوری بر کسی پوشیده نیست.

3. عدم امنیت شغلی و نامطلوب بودن محیط کسب و کار در بخش غیردولتی، نرخ بالای بیکاری در گروه تحصیلی دامپزشکی و پذیرش بی‌رویه دانشجو و بالتبع افزایش تعداد فارغ‌التحصیلان نگرانی‌های بسیار جدی را در مـورد آینده حرفه دامپزشکی به وجود آورده است.

بدون تردید حل معضل بیکاری که مسئولیت آواربرداری آن بردوش دولت دوازدهم افتاده است، نیازمند کاستن از تصدی‌گری‌های دولتی و گردن نهادن به قوانینی همچون قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی، قانون بهبود مستمر کسب وکار و سایر قوانین مترقی و آئین نامه‌هایی است که سالهاست با مقاومت و عدم اجرا یا به حاشیه رانده شدن آنها توسط دستگاه‌های اجرایی دولتی مواجه شده‌اند.

درنهایت تأسف باید گفت این مقاومت‌هاو سنگ اندازی‌های خواسته یا ناخواسته‌ی دستگاه‌های اجرایی دولتی باعث شده است تشکل‌های صنفی و غیردولتی نتوانند آنطور که باید و شاید باری را از بار سنگین مشکلات دولت بردارند و به همین دلیل آینده دامپزشکی بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری عظیم ملی برای تربیت دانش‌آموختگان آن با ابهام جدی مواجه شده است.

آنچه امروز نیاز داریم بررسی شفاف عملکرد دستگاه‌های دولتی و اجرایی مرتبط درخصوص اجرای قوانین و آئین‌نامه‌های مربوط به واگذاری امور به بخش خصوصی دامپزشکی و  تأمین کرامت و معیشت پرسنل بالنده و توانمند دامپزشکی و ایجاد فضای مساعد و امن کاری برای دانش‌آموختگان دامپزشکی می‌باشد.

4. توزیع جغرافیایی متوازن و منطقه‌ای و مناسب خدمات بهداشتی– درمانی دامپزشکی و فراهم شدن امکان دسترسی عادلانه جوامع روستایی و عشایری به خدمات دامپزشکی مستلزم توسعه و توانمند‌سازی بخش غیردولتی دامپزشکی می‌باشد.

سازمان نظام دامپزشکی آمادگی دارد با کمک و حمایت‌های دولت محترم و دفتر مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری اجرای طرح‌های عظیم ملی همچون "بیمه درمان دام" و "استقرار شبکه خدمات ترویج و مشاوره بهداشت دام" در مناطق روستایی و عشایری کشور را که اشتغال‌زایی، کاهش هزینه‌های درمان دام روستایی و تقویت انگیزه و صرفه اقتصادی پرورش دام و ماندگاری در روستاها را به دنبال دارد، بر عهده گیرد.

بهره‌گیری از توان و ظرفیت‌بالای بخش خصوصی دامپزشکی در مناطق محروم و دور از دسترس، آسان‌ترین و بهترین راهکار برای تحقق استراتژی تقدم پیشگیری بر درمان خواهد بود.

5. توسعه مراکز بهداشتی- درمانی دامپزشکی بخش غیردولتی در قالب یک طرح آینده‌نگر می‌تواند رمز دستیابی به اهداف توسعه پایدار و هزاره سوم با اولویت مناطق کمتر توسعه یافته و آسیب‌پذیر باشد. توسعه فضای کار در قلمرو دامپزشکی در مناطق محروم نیازمند حمایت‌های فنی- اعتباری و اعطای تسهیلات و مشوق‌های لازم می‌باشد که در حال حاضر فاقد سازوکار لازم و مرجع مشخص برای رسیدگی نزد دستگاه‌های اجرایی مربوطه می‌باشد.

6. محدوده وسيع جغرافياي عوامل بيماري‌زا و زيان‌آور و تنوع وظايف قانوني دامپزشكي در آب، هوا و دريا (دام و طيور و آبزيان) و حضور دائمي عوامل خطر آفرين ناشي از سرايت عوامل بيماري‌زا در شرايط كنترل و مبارزه با بيماري‌هاي مشترك بين انسان و حيوان و بيماري‌هاي نوپديد و باز پديد و فشارهاي روحي- رواني و استرس‌ها و شرایط غیر متعارف محيطي ناشي از مواجهه با طيف وسيعي از جمعيت دامي (اهلي و وحشي)  جهت مبارزه با بيماري‌ها موجب مي‌گردد حرفه دامپزشكي در فهرست مشاغل سخت و زیان آور قرار گیرد.

اکنون اما در شرایطی که دامپزشکی بخش غیردولتی بی‌اعتنا به آسیب‌ها و مخاطرات شغلی خود، خدمت و ایثار را در معنای واقعی خود به‌منصه ظهور رسانده است، از دولت محترم انتظار می‌رود شرایطی را فراهم کند که رشته‌های شغلی مرتبط با حرفه دامپزشکی نیز درفهرست گروه‌های شغلی سخت و زیان آور از سوی سازمان تأمین اجتماعی قرار گیرند.

در خاتمه و در شرایطی که علیرغم تمام تلاش‌های نوع بشر، جهان به سرعت به سمت پیچیده‌تر شدن بیماری‌ها پیش می‌رود و سایه سنگین بیماری‌های واگیردار و مشترک بین انسان و حیوان همچنان دنیای بشریت را تهدید می‌کند و هرگونه بی مهری و بی توجهی به مطالبات دامپزشکی نتایج جبران ناپذیری را برای کشور رقم خواهد زد، رجاء واثق دارد که بلند نظری حضرتعالی و دولت محترم در رفع موانع یاد شده یاری‌رسان صاحبان حرفه بسيار سخت و پر از صعوبت و خطر و در عین حال بسیار مهم دامپزشکي برای ارائه خدمات بهداشتی سریع‌تر، با کیفیت‌تر و ارزان‌تر در تمام مناطق شهری و روستایی و محروم بوده و از این مسیر خانواده بزرگ دامپزشکی می‌تواند بهتر از گذشته دین خود را به نظام سلامت، اقتصاد سلامت محور و نهایتاً توسعه کشور در افق چشم انداز 1404 ادا نماید.

 

دکتر محمدرضا صفری

رئیس سازمان

 
 
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۴
دامپزشک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۰
0
0
وظیفه دولت ایجاد شغل برای ملت،مخصوصا افراد تحصیل کرده هست که واقعا از اعصاب و وقت و عمر و زندگی خود مایه می ذارن.حتی یک راننده ماهر به قدری به جامعه و کشور سود می رساند که بعضا قابل قیمت گذاری نیست چه برسد به افراد ماهر تحصیل کرده در قسمت های حساس جامعه.حالا دولت نه تنها اهمیتی به فارغ التحصیلان دامپزشکی نمی دهد،حتی بیمه رایگان خدمات درمانی هم برای آنها در نظر نمی گیرد اینگار اینها یکسری اجنبی هستن و اشتباه کردن تحصیل کردن و برن برای خود کاری پیدا کنند.وظیفه دولت ایجاد اشتغال برای این افراد هست حالا کوتاهی شدید می کند و این مشکل رو حل نمی کند یا انواع توجیه درمیاورد لااقل،قشر تحصیل کرده رو بیمه خدمات درمانی یا بیمه تامین اجتماعی رایگان بکنه.این بدبخت گناه نکرده که با صرف هزینه ،عمر و چشم و وقت و حرام کردن خوشی،ایثار کرده و علمی رو کسب کرده که به درد جامعه هم می خوره.دولت محترم لطف وظایف خود را به درستی انجام دهد تا لازم به یادآوری نباشد.مجلس هم ماشالله فقط به دهن دولت نگاه می کنه،اون بگه بله اینها هم یکصدا بگن بله!!کشورهای اروپایی و پیشرفته خوب بلدن نیروی انسانی رو مدیریت کنن هم نیروی انسانی به جای اینکه افسرده شده و به جامعه آسیب برساند،و کلی هم هزینه شود تا نیرویی که خودمان آسیب رسان کردیم رو حذف کنیم،از این نیرو خوب استفاده برده(نه سوء استفاده)و جامعه ای سالم داشته باشیم.دکتر صفری،کنگو چند نفر رو نهایتا می کشه ولی آسیب های اجتماعی و روانی کشوری رو از بین می بره.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۰
0
1
چه جالب
جناب دکتر صفری بعد از این همه سال، هنوز نمی داند وظایف نظام دامپزشکی چیست؟ این موارد پیشنهادی که وظیفه سازمان دامپزشکی کشور است.
ای وای از روزگار ....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۰
0
1
دوست عزیز بیان شده حوزه دامپزشکی خصوصی و دولتی مطرح نیست.،البته به جز بیمه دام که صورت پذیرفتنی نیست سایر پیشنهادات خوب و بجا بود تشکر، البته کاش هویت دار کردن دامها توسط جهاد هم مطرح میشد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۰
آقای دکتر صفری به دلیل اینکه به شدت طرفدار حفظ وضع موجود ................. و مخالف انتقال به وزارت بهداشت هستند خوش خیالانه فکر می کند که حالا دولت با این همه گرفتاری ها منتظر پیشنهادهای ایشان هستند که بله دامداران با هزاران مشکل بیایند حق بیمه بدهند و یا در شرایطی که بسیاری از روستاها خالی از سکنه شده است، دست به ترویج بزند. با کدام اعتبار و با کدام پول؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۰
0
1
متاسفانه روی اوردن به تحصیلات بی رویه ،و راحت شدن ورود همه، به دانشگاهها یکی از معضلات ایجاد کننده بیکاری است ،بیکاران تحصیل کرده اگر درست فک ر می کردند به جای مذرک گرایی به حرفه اموزی می اندیشیدند و درامد کسب می کردند،
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۰
0
0
اقای دکتر بنده پیشنهاد میدم اول تکلیف انتخابات نظام دامپزشکی مشخص بشه ،بعد قدمهای. که سایر نظامها شغلی در راستای رفاه اعضا برداشته اند را اانجام بعد به فکر تعیین تکلیف انتقال سازمان بیفتید
نظر شما
ادامه