کد خبر: ۳۰۵۵۰
 

هدف اساسی همکاری فائو با سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل استفاده از تکنولوژی روز دنیا برای جلوگیری از انقراض نسل شتر دوکوهانه در کشور است.

به گزارش ایانا از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، «سرج ناکوزی» نماینده سازمان خوار و بار جهانی غذا، فائو و همچنین نماینده همکاری اقتصادی اکو در دیدار با استاندار و مسئولین ارشد جهاد کشاورزی با اعلام این خبر افزود: این نخستین با است که به استان اردبیل می آیم. ما همکاران ارزشمندی در استان های آذربایجان شرقی و غربی داریم که ارتباط تنگاتنگی در وظایف کاری با آنها داریم. هدف ما از این سفرآشنایی با چالش ها و مسائل و مشکلاتی است که استان اردبیل در زمینه کشاورزی و دامپروری با آن روبروست. هدف ما این است که زیر ساخت ها و زمینه های مناسب همکاری های تنگاتنگ سازمان فائو با کشور ایران را فراهم نمائیم. یکی از چالش های مهمی که به عنوان نماینده سازمان فائو دارم این است که نهایت همکاری را درخصوص جلوگیری از انقراض نسل شتر دوکوهانه و ازدیاد نسل آن درکشور ایران انجام دهیم.

این مقام مسئول در ادامه سخنان خود افزود: شتر دو کوهانه استان اردبیل به دلیل خصوصیات ژنتیکی منحصر به فردی که دارد بسیار حائز اهمیت است، زیرا می تواند تا بالای ۴۰ درجه سانتی گراد گرما را تحمل کند. افتخار دارم که به عنوان نماینده ژنتیک حیوانی سازمان فائو وظیفه خودم را در ارتباط با حفظ و نجات آن انجام دهم.

وی ادامه داد: کشور ایران از شرایط آب و هوایی متنوع و گوناگونی برخوردار است. تخریب گسترده و فراگیر منابع طبیعی در ایران متاسفانه معضل بزرگی به حساب می آید. سازمان فائو طرح جامعی درخصوص مدیریت منابع آب در کشور ارائه نموده تا ضمن حفاظت از منابع طبیعی از نابودی گسترده جنگل ها نیز جلوگیری نماید. جلوگیری از تخریب زمین های بکر و جلوگیری از توسعه روستاها و بررسی راهکارهای توسعه شیلات در کشور از دیگر اهداف سازمان فائو در ایران است.

فائو فناوری های جدید روز دنیا را به ایران منتقل خواهد کرد و خلائی را که در حوزه بین المللی و داخل وجود دارد از بین خواهد برد. فعلاً درحال حاضر پروژه مهم ما جلوگیری از انقراض نسل شتر دوکوهانه در کشور و جلب سرمایه گذاری خارجی در این خصوص است. فائو به عنوان آژانس تخصصی بین الملی سازمان ملل متحد تکنولوژی روز جهان را که در حال حاضر درکشور وجود ندارد به ایران منتقل خواهد کرد. هدف اساسی ما زمینه سازی همکاری وسیع سازمان فائو با ایران است.

تاکید استاندار اردبیل بر لزوم همکاری جهاد کشاورزی با فائو

«مجید خدابخش» نیز در دیدار با سرج ناکوزی نماینده سازمان خواروبار جهانی غذا و همچنین نماینده همکاری اقتصادی اکو اظهار داشت: بررسی مسائل و مشکلات مربوط به شتر دو کوهانه و جلوگیری از انقراض نسل آن از اهمیت بالائی برخوردار است. در حال حاضر تغییرات تکنولوژی در جوامع عشایری نیز وارد شده است. قبلاً کوچ عشایر وابسته به شتر های دوکوهانه و دیگر چهارپایان بود، ولی در حال حاضر با پیشرفت تکنولوژی انواع و اقسام وسایط نقلیه اعم از کامیون و اتوبوس و مینی بوس و دیگر وسایط نقلیه باری عشایر و دام هایشان را در ییلاق و قشلاق جابجا می کنند.

وی با بیان این که مرکز ملی حفاظت و توسعه از شتر دوکوهانه کشور در جعفر آباد مغان یکی از مهم ترین مراکزی است که با هدف جلوگیری از انقراض نسل شتر دوکوهانه درکشور فعال است و ریاست جمهوری نیز به دلیل اهمیت بسیار زیادی که به عمران و آبادانی دشت مغان دارند، در زیر ساخت های زراعت و دامپروری و همچنین جلوگیری از انقراض نسل شتر دوکوهانه طی چهار سال برای آن اعتباری بالغ بر یک میلیارد دلار هزینه خواهند کرد که در نتیجه این سرمایه گذاری علاوه بر حفظ حیات این موجود ارزشمند، ۶۰ هزار هکتار از اراضی مغان نیز که قبلا ً به صورت دیم کشت می شده، به زودی تبدیل به زمین های آبی خواهد شد.

لذا این مرکز به درستی انتخاب شده و با کمک های سازمان فائو و جهاد کشاورزی کشور شاهد موفقیت های خوبی در این ارتباط خواهیم بود.

نهایت همکاری را با فائو انجام خواهیم داد

«عدیل سروی» نیز در دیدار با سرج ناکوزی افزود: متعاقب خشکسالی و سرمازدگی که در جریال سال ۱۳۹۳ در استان به وقوع پیوست و خسارت های قابل توجهی را به باغات وانواع زراعت های قالب و مهم منطقه وارد آورد، بلافاصله گروه های کاری و تخصصی متشکل از دانشگاهیان، محققین و کارشناسان اجرایی تشکیل شد. یکی از مهم ترین دستاوردهایی که تشکیل این گروه های تخصصی داشت، این بود که چون سبک زندگی عشایر تغییر یافته و حالت سنتی خود را از دست داده است، به همین دلیل حیاط و نسل شتر دوکوهانه به شدت در معرض انقراض قرار دارد و از طرف دیگر خشکسالی های متداول، ممکن است در آینده شرایطی را ایجاب کند که حفاظت از نسل اینگونه حیوانات از اهمیت و ارزش بسزائی برخوردار باشد؛ فلذا اقدامات حفاظتی اعم از اصلاح ژنتیکی و تکثیر آن، یکی از فاکتور های اساسی و ضروری در این خصوص است.

وی افزود: نخستین مکاتبات رسمی ما با سازمان فائو از سال ۱۳۹۳ خورشیدی آغاز شد که طی آن از این سازمان خواستیم در دو محور همکاری های خود را با کشورما گسترش دهند. محور اول، همکاری در جهت حفظ نژاد ژنتیکی این موجود ارزشمند بود و محور دوم کمک های مالی این سازمان به کشور تا بدین وسیله بودجه و منابع مالی و اعتبارات لازم برای حفظ نژاد شتر دوکوهانه را در اختیار داشته باشیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با قدردانی از زحمات استاندار و وزیر جهاد کشاورزی افزود: ما به همکاری فائو با استان بسیار خوشبین هستیم و امیدواریم همکاری های تنگاتنگ و فراگیر ما در آینده نیز بیش از پیش ادامه داشته باشد.

در سفر دو روزه، سرج ناکوزی و هیئت همراه پس از بازدید از مرکز ملی اصلاح نژاد شتر دو کوهانه کشور در جعفر آباد از قسمت های مختلف کشت و صنعت و دامپروری مغان و همچنین از مرکز تحقیقات دامی شتر دو کوهانه مشکین شهر بازدید کرده و فردا دو شنبه ۱۴ تیر ماه در جلسه تخصصی که با حضور کارشناسان اعم از دبیر انجمن شتر کشور دکتر نصراله زاده و مدیر پروژه شتر کشور کیانزاد و رئیس مرکز حفاظت و اصلاح نژاد شتر دو کوهانه وزارت جهاد کشاورزی نادری فرد، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان و محققین ذی ربط در محل سالن اجتماعات این سازمان تشکیل می شود حضور خواهد یافت تا مهم ترین راهکارها به منظور جلوگیری از انقراض نسل شتر دوکوهانه و ازدیاد نسل آن و همچنین اصلاح ژنتیکی اتخاذ شود.
 
 
نظر شما
ادامه