کد خبر: ۲۸۵۱۱
 

به مناسبت دهه مبارک فجر با استفاده از واکسن تزریقی و همچنین واکسن خوراکی مقاوم به حرارت با بهره گیری از توان بخش خصوصی و بخش دولتی 150 هزار قطعه از طیور بومی روستاهای اطراف واحد های صنعتی واکسینه شد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه، «دکتر علیرضا حیدری» رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری طیور، آبزیان، زنبور عسل و کرم ابریشم اداره کل دامپزشکی استان با اشاره به عامل بیماری نیوکاسل که ویروس است افزود: میزان مرگ میر و آلودگی این ویروس بستگی به نوع پرنده، جنس، نژاد، نوع تغذیه، وضعیت بهداشتی محل پروش و مدیریت پروش دارد. ویروس عامل بیماری از طریق ترشحات دفعی پرنده الوده، آب و غذای آلوده، باد، وسایل و لباس کار و افراد آلوده می تواند به پرندگان سالم منتقل شود. بیماری با علائم و نشانه های عصبی، تنفسی و گوارشی ظاهر می شود. با توجه به اینکه بیماری ویروسی است هیچگونه درمانی نداشته اما رعایت اصول بهداشت و ایجاد امنیت زیستی برای پرورش پرندگان لازم و ضروری است همچنین واکسیناسیون در کنترل و پیشگیری از بیماری بسیار حائز اهمیت است.

دکتر حیدری گفت: هدف از واکسیناسیون طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل، افزایش سطح ایمنی در طیور بومی استان و کاهش احتمال تغییر سویه ویروس اعلام نمود که نقش به سزایی در کاهش احتمال انتقال بیماری نیوکاسل به واحد های پرورش طیور صنعتی و به طور کلی کاهش شیوع و بروز بیماری نیوکاسل در استان دارد.

لازم به ذکر است در این راستا150 هزار قطعه پرنده بومی (80 هزار قطعه به روش خوراکی توسط بخش دولتی و 70 هزار قطه به روش تزریقی توسط بخش خصوصی) در 289 روستای اطراف واحد های صنعتی پرورش طیور سطح استان با اهداف یاد شده که منجر به حفظ و حراست از سرمایه های ملی صنعت طیور استان و مقاوم سازی طیور بومی روستایی که بخشی از نیازهای خانوارهای روستا را تامین می کند، واکسینه شده است.
 
 
نظر شما
ادامه