کد خبر: ۲۲۲۸۳
تعداد نظرات: ۴ نظر

خبرگزاری فارس: کشف 490 کیلوگرم مرغ غیر بهداشتی در یاسوج

رئیس دامپزشکی بویراحمد با تاکید بر اینکه بیماری تب مالت در کهگیلویه و بویراحمد بیداد می‌کند، گفت: قریب به 50 درصد دام‌ها مبتلا به این بیماری هستند که عشایر از این وضعیت رنج و درد فراوانی را متحمل می‌شوند.

«دکتر سید مختار رجایی‌فر» امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در یاسوج، با اشاره به اعتبارات توزیع شده در حوزه دامپزشکی شهرستان بویراحمد با تاکید بر اینکه اول از هر کاری باید امنیت اجتماعی تامین شود بعد امنیت غذایی اظهار کرد: نمی‌توان به ویروس و باکتری گفت که پشت جاده بمانید تا اعتبار جذب کنیم.

رئیس دامپزشکی شهرستان بویراحمد با بیان اینکه باید توجه به بیماری‌های ویروسی و مقابله با آنها در دستور کار قرار گیرد، گفت: از مشکلات و معضلات در شهرستان بحث ویروس وی.اچ.اس بوده که کارگاه‌های پرورش ماهی را تعطیل کرده است.

وی از دیگر بیماری‌های خطرناک را آنفلوآنزا و تب کریمه کنگو عنوان کرد و گفت: تب مالت یا بروسلوز از بیماری‌های واگیردار مشترک بین انسان و دام است که معمولاً از حیوان به انسان منتقل شده و بیماری از انسان به انسان قابل سرایت نیست.

رجایی‌فر در ادامه با اشاره به بیماری تب کریمه کنگو بیان کرد: این بیماری در حیوانات اهلی هیچ گونه علایم مشخص ندارد و خطر انتقال بیماری در انسان از طریق ذبح حیوان آلوده یا به دنبال تماس با پوست یا لاشه حیوان در یک دوره کوتاه وجود دارد.

این مسئول علایم بیماری تب کنگو را سردرد شدید، تب و لرز، خستگی و درد عضلانی، پرخونی در صورت، استفراغ، احساس سرما و دردهای بالای معده عنوان کرد.

رئیس دامپزشکی شهرستان بویراحمد اذعان کرد: از عموم مردم تقاضا می‌شود تا گوشت مورد نیاز خود را از کشتارگاه‌ها و مراکز معتبر خریداری کنند تا خدای ناکرده به بیماری مبتلا نشوند.

وی با بیان اینکه بیماری‌ها امنیت جامعه را از بین می‌برند، اذعان کرد: انتظار می‌رود مسئولان ارشد استانی و شهرستانی در بحث پوشش بیماری‌ها توجه ویژه‌ای به دامپزشکی داشته باشند، چراکه اعتبارات کنونی جوابگو نبوده و حتی پول سرنگ هم نمی‌شود.

رجایی‌فر اشاره‌ای به بیماری تب مالت و راه‌های مقابله با آن کرد و گفت: تب مالت یکی از مهم‌ترین بیماری‌های مشترک انسان و دام بوده که مخزن این بیماری در پستاندارانی مانند بز، گوسفند و شتر قرار دارد.

رئیس دامپزشکی بویراحمد عامل این بیماری را باکتری بروسلا عنوان کرد و افزود: میکروب این بیماری قابلیت انتقال خوراکی، پوستی و تنفسی را داراست و در صورت مصرف شیر و دیگر فرآورده‌های دامی غیرپاستوریزه و نجوشیده و همچنین مصرف مواد غذایی مانند جگر نیم‌پز احتمال انتقال گوارشی این بیماری وجود دارد این بیماری همچنین می‌تواند از زخم‌های پوستی و تماس با ترشحات دام آلوده منتقل شود.

رجایی‌فر تب و لرز و تعریق شبانه، درد مبهم عضلات و مفاصل، احساس ناخوشایند کمردرد، ضعف و بی‌حالی را از جمله علائم بالینی تب مالت عنوان کرد.

این مسئول با تاکید بر اینکه تب مالت در کهگیلویه و بویراحمد بیداد می‌کند و قریب به 50 درصد دام‌ها مبتلا به این بیماری هستند، گفت: عشایر ما از وضعیت کنونی رنج می‌برند و باید چاره‌ای اساسی اندیشیده شود و میزان اعتبارات در این حوزه را برای مقابله با این بیماری افزایش دهند.

رئیس دامپزشکی بویراحمد با بیان اینکه بیماری تب مالت به دلیل دارا بودن طیف وسیعی از علائم به بیماری هزار چهره معروف است، اذعان کرد: دام‌های مبتلا به بیماری تب مالت باید 6 ماه تحت مداوای دامپزشک باشند که این امر هزینه‌های زیادی را در پی خواهد داشت.

رجایی‌فر تاکید کرد: همه ما در معرض خطر هستیم از این‌رو باید توجه ویژه‌ای به حوزه دامپزشکی شود تا بتوان با بیماری‌های مشترک بین دام و انسان مقابله کرد.

 

 

انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
دامپزشک فارس
|
-
|
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۱
0
0
قریب به 50 درصد دام‌ها مبتلا به این بیماری هستند که عشایر از این وضعیت رنج و درد فراوانی را متحمل می‌شوند.
این اظهار نظر کارشناسانه نیست.فکر کنم معنی 50 درصد را متوجه نباشند.
ناشناس
|
-
|
۱۹:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۱
0
0
آن چيزي كه خيلي اهميت دارد و متاسفانه خيلي زود خطرش براي مسئولين بهداشتي دست اندر كار فراموش مي شود افزايش دو برابري تعداد مبتلايان انساني به اين بيماري مشترك خانمان سوز است و انچه بديهي تر از آن است افزايش بيماري در دامهاي كشور است.چرا كه عمده ترين راه انتقال بيماري از دامها و فراورده هاي غير پاستوريزه دامي به انسان مي باشد. بيماري از انسان به انسان جز از طريق پيوند اعضائ يا انتقال خون قابل انتقال نيست.چرا مشكلات كشور درست ريشه يابي نمي شود؟!!!!!!
ناشناس
|
-
|
۰۲:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۲
0
0
دامهای مبتلا به تب مالت باید 6 ماه تحت مداوا باشند!!!! با این دانشی که آقای دکتر دارند معلومه که علت ناکامیها در مبارزه با این بیماری از کجاست! مدیران ارشد سازمان دامپزشکی فقط با روابط سیاسی انتخاب میشن نه شایستگی علمی و مدیریتی. در ضمن آقای دکتر بفرمایند این آمار 50 درصد آلودگی رو بر اساس کدام مطالعه اپیدمیولوژیک بدست آوردند؟!!
همکار دولتی
|
-
|
۱۸:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۳
0
0
تب مالت که در دام علائم مشخصی ندارد شما طی شش ماه چه چیزی را درمان خواهید کرد؟
نظر شما
ادامه