کد خبر: ۱۶۱۵۲

با حضور مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان آزمایشگاه دامپزشکی و مواد غذایی در گلپایگان افتتاح شد

به گزارش خبرگزاری فارس از گلپایگان، سید علی اکبر حسینی ظهر امروز در آیین افتتاح این آزمایشگاه که در تالار اجتماعات جهاد کشاورزی گلپایگان برگزار شده بود، اظهار کرد: وظیفه دامپزشکی تأمین بهداشت و سلامت جمعیت دام و طیور و آبزیان و همچنین تامین بهداشت فرآورده‌های خام دامی و نظارت و کنترل بیماری های مشترک انسان و دام است.

وی با تاکید بر اینکه خدمات ارائه شده در دامپزشکی به همه مردم اختصاص دارد، تصریح کرد: همه مصرف‌کنندگان فرآورده‌های دامی از خدمات دامپزشکی بهره‌مند هستند.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان خاطرنشان کرد: از جمعیت حدود 4میلیون رأسی دام استان اصفهان سالیانه بیش از 13.5 نوبت واکسیناسیون انجام می‌شود که بخشی از این واکسن‌ها صرفاً به بیماری‌های دامی مانند تب برفکی اختصاص دارد و بخش دیگری به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام مربوط می‌شود.

وی به سایر برنامه‌های مراقبتی در دامپزشکی اشاره کرد و افزود: سالیانه حدود 200 هزار رأس دام در استان اصفهان از نظر بیماری سل مورد آزمایش قرار می‌گیرند.

*کشتار سالانه 50 میلیون قطعه طیور در 18 کشتارگاه صنعتی اصفهان

حسینی با بیان اینکه سالانه حدود 150 هزار رأس دام از لحاظ بیماری تب مالت (بروسلوز) مورد خونگیری و آزمایش قرار می‌گیرند، اظهار کرد: دام‌هایی که به این بیماری مبتلا باشند، معدوم شده و غرامت به صاحبان آنان پرداخت می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: به طور متوسط سالانه حدود 50 میلیون قطعه طیور در 18 کشتارگاه صنعتی استان اصفهان کشتار می‌شوند و همچنین بالغ بر یک میلیون و600 هزار رأس دام در 32 کشتارگاه دامی استان پس از بررسی‌های بهداشتی و پزشکی کشتار می‌شوند.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه سالانه نزدیک به 800 تن گوشت دام و طیور توسط کشتارگاه‌ها از چرخه مصرف انسان خارج می‌شوند، تاکید کرد: همه مراکز عرضه فرآورده‌های دامی مانند مرغ فروشی‌ها، قصابی‌ها از نظر بهداشت مواد پروتئینی مورد بازرسی قرار می‌گیرند.

وی افزود: سالانه به طور متوسط 70 تا 80 هزار مورد بازرسی از مراکز عرضه فرآورده‌های دامی صورت می‌گیرد و موارد غیربهداشتی با هماهنگی مراجع قضایی رسیدگی می‌شود.

حسینی ادامه داد: همه فرآورده‌های دامی که به کشور وارد و یا از کشور خارج می‌شود باید با نظارت دامپزشکی انجام گیرد.

وی بیان کرد: سالانه از استان اصفهان نزدیک به 4 هزار تن پا و پنجه مرغ به کشورهای جنوب شرق آسیا مانند چین، هنگ‌کنگ و ویتنام صادر می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان بیان کرد: سالانه حدود 150 تن عسل و نزدیک به 300 تن ماهی پرورشی مانند قزل‌آلا از استان اصفهان به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می‌شود.

وی همچنین به اهمیت آزمایشگاه‌های دامپزشکی اشاره کرد و گفت: تشخیص بیماری‌های دامی و نظارت بر کیفیت فرآورده‌های خام دامی بدون آزمایشگاه امکان‌پذیر نیست و که بخشی از این تشخیص‌ها در آزمایشگاه‌های دولتی و بخشی در آزمایشگاه‌های خصوصی صورت می‌گیرد و امروز شاهد افتتاح 26 آزمایشگاه دامپزشکی و مواد غذایی در گلپایگان هستیم.

کشف محموله ۱ میلیارد ریالی داروی غیر مجاز در آشتیان

سرهنگ رضا قائد رحمت در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در آشتیان، با اشاره به کشف 1 میلیارد ریال داروی غیر مجاز دامپزشکی در آشتیان اظهار کرد: در پی ارائه گزارش‌هایی به مرکز فوریت‌های پلیس 110 شهرستان آشتیان، مبنی بر اینکه فردی در یکی از روستاهای توابع شهرستان آشتیان اقدام به نگهداری و فروش داروی غیرمجاز دام و طیور می‌کند، موضوع در دستور کار مأموران انتظامی قرار گرفت.

وی افزود: مصرف واکسن مناسب برای پیشگیری از بیماری‌ها و داروی مناسب در درمان بیماری‌ها یکی از اساسی‌ترین موارد برای داشتن دام سالم و عاری از بیماری است.

فرمانده انتظامی مرکزی تصریح کرد: دام سالم و عاری از بیماری‌ها سبب افزایش بازده اقتصادی صنعت دامپروری و ایجاد اشتغال پایدار می‌‌شود و از دام سالم غذای سالم به دست می‌آید.

وی افزود: در مراحل اولیه تحقیقات، اکیپی از مأموران پلیس امنیت عمومی شهرستان، تحقیقات گسترده ای را برای بررسی موضوع شروع کردند و بعد از شناسایی فرد مورد نظر، فعالیت وی را تحت مراقبت نامحسوس قرار دادند.

فرمانده انتظامی آشتیان تصریح کرد: مأموران انتظامی در تحقیقات انجام شده دریافتند که فرد مورد نظر، در منزل مسکونی اش واقع در روستایی در حوالی شهرستان، مقدار زیادی داروهای غیرمجاز را نگهداری و اقدام به فروش بدون مجوز آن‌ها می‌کند.

قائد رحمت با اشاره به گزارشات دریافتی گفت: با دریافت گزارشات، بلافاصله موضوع به دستگاه قضایی اعلام شد و بعد از هماهنگی‌های لازم، منزل مورد نظر در حضور نماینده دامپزشکی مورد بازرسی قرار گرفت و 66 نوع مختلف دارو در داخل کارتن و کیسه‌هایی با حجم بالا به ارزش تقریبی 1 میلیارد ریال کشف شد.

وی افزود: تمامی داروهای کشف‌شده بدون برگ خرید و غیرمجاز به شهروندان ارائه می‌شد.

فرمانده انتظامی آشتیان تصریح کرد: متهم دستگیرشده به همراه پرونده به دستگاه قضایی معرفی شد.

امکان تشخیص و شناسایی باکتری بیماری سالمونلا در سیستان و بلوچستان


به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان به نقل از روابط عمومی دامپزشکی سیستان و بلوچستان، مهدی حیدرزاده اظهار داشت: باکتری سالمونلا عامل بیماری‌های مختلفی همچون پولوروم، تیفوئیدمرغان، پاراتیفوئیدمرغان و سالمونلوزیس در دام و طیور و همچنین بیماری‌هایی نظیر حصبه و گاستروانتریت در انسان است.

مسئول آزمایشگاه مرکزی دامپزشکی سیستان و بلوچستان افزود: با توجه به انجام اقدامات تشخیصی این باکتری به روش مولکولی در آزمایشگاه مرکزی اداره‌کل دامپزشکی استان، به دلیل نقش سروتیپ‌های تیفی موریوم و انتریتیدیس در بهداشت مواد غذایی و صنعت پرورش طیور، امکان تشخیص این دو سروتیپ نیز با بهره‌گیری از تکنیک‌های جدید و بروز دنیا نیز در این آزمایشگاه فراهم شد.

گفتنی است: سالمونلوزیس یک بیماری مشترک است که بیشترین گزارش‌های مربوط به بیماری‌های غذایی را به خود اختصاص داده است.

باکتری سالمونلا قادر به رشد در انواع مواد غذایی به ویژه گوشت قرمز، گوشت ماکیان، غذاهای دریایی مانند ماهی و میگو، تخم‌مرغ و به ویژه محصولات لبنی است، در این میان تخم‌مرغ و محتویات آن از مهم‌ترین و اصلی‌ترین منابع انتقال آلودگی به انسان است.


نظر شما
ادامه