کد خبر: ۱۵۰۱
تعداد نظرات: ۳ نظر

حکیم مهریادداشت مدیرمسئول / 8 : شیر پاستوریزه ، استریلیزه و هوموژنیزه

 

در طی پاستوریزاسیون شیر که در دمای 75-72 درجه سانتیگراد بمدت 20-15 ثانیه انجام می‌شود ، عوامل میکروبی بیماریزا از بین می‌روند. د رحالیکه در فرآیند استریلیزاسیون که در دمای 140-135 درجه سانتیگراد به مدت 4-3 ثانیه انجام می‌شود همه میکروبها اعم از بیماریزا و غیربیماریزا از بین می‌روند.
در فرآیند هوموژنیزاسیون هم ذرات درشت چربی شیر خرد و تبدیل به ذرات ریزتر می‌شود و لذا چربی در تمام حجم شیر به طور یکسان پراکنده می‌شود و علاوه بر ظاهر بهتر شیر هضم چربی آن آسان‌تر خواهد بود.
شیر پاستوریزه بسته بندی شده را بمدت 5 تا 6 روز در دمای 2 تا 6 درجه (یخچال) می‌توان نگه داشت. شیر استریلیزه هم در دمای محیط حداقل 8 هفته و حداکثر 6 ماه قابل نگهداری است. البته اگر بسته‌بندی آن باز شود حداکثر تا 5 روز در یخچال قابل نگهداری خواهد بود.
ضمناً شیر پاستوریزه که در شرایط یخچال (دمای 2 تا 6 درجه) نگهداری و عرضه شود نیازی به جوشاندن ندارد اما اگر به سلامت آن شک دارید می‌توانید آنرا بجوشانید و در صورتی که علائم لخته شدن بروز نکرد آنرا مصرف نمایید.

 

انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمد
|
-
|
۱۸:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۲
0
2
مختصر مفید بود
mehran
|
-
|
۲۳:۰۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۸
0
1
tashakor
امیری-از تهران
|
-
|
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
0
1
بد نبود ولی کامل ترش کنید بهتره روشهای مختلف پاستوریزه کردن انواع ماست هم به این موضوع اضافه کنید
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
ادامه