کد خبر: ۱۴۸۶۵

 
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت:
39 درصد مردان و 49 درصد زنان 15 تا 49 ساله کشور اضافه وزن دارند

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: حدود 39 درصد مردان و 49 درصد زنان 15 تا 49 ساله کشور اضافه وزن دارند.

به گزارش خبرنگار وب‌دا؛ دکتر زهرا عبداللهی در هفته ملی بسیج آموزش همگانی تغذیه ضمن بیان این مطلب افزود: در گروه سنی 45 تا 65 ساله اضافه وزن در زنان 70 درصد و در مردان حدود 57 درصد است.

وی با بیان اینکه خطر بیماری‌های قلبی و عروقی و ایجاد سرطان سینه در زنان با مقدار دریافت چربی و روغن نیز در ارتباط است، افزود: براساس مطالعات انجام شده در کشور 30 درصد مردان و 36 درصد زنان 25 تا 64 سال کشور دارای کلسترول بالا هستند.

دکتر زهرا عبداللهی با اشاره به این مطلب که یکی از دلایل عمده چاقی و اضافه وزن در درصد بالایی از جمعیت کشور تغییرات در الگوی مصرف غذایی مردم است، گفت: فست فودها، سرخ کردن بیش از حد غذا، مصرف شیر و ماست پرچرب باعث چاقی و بالا رفتن کلسترول و LDL در خون می‌شود.

کاهش مصرف 6 گرم نمک موجب کاهش 24 درصدی سکته مغزی

وی ادامه داد: کاهش 6 گرم نمک دریافتی در روز باعث کاهش 24 درصد سکته مغزی و کاهش 18 درصد بیماری‌های عروق کرونر می‌شود.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: بررسی‌های ملی آگاهی‌های تغذیه‌ای خانوارهای کشور در سال 80 نشان داد حدود 80 درصد خانوارهای کشور به صورت دائمی یا موقت سرسفره خود از نمکدان به عنوان یک رفتار غلط غذایی استفاده می‌کنند.

دکتر زهرا عبداللهی افزود: کاهش 6 گرم نمک دریافتی در روز باعث کاهش 24 درصد سکته مغزی و کاهش 18 درصد بیماری‌ها عروق کرونر شده که در نهایت مرگ 2.5 میلیون نفر را کاهش می‌دهد.

دکتر زهرا عبداللهی ضمن بیان این مطلب که باید در طبخ غذا از نمک‌های یددار استفاده شود، افزود: نمک‌های یددار باید دور از رطوبت، گرما و نور نگهداری شوند تا ید موجود در آنها از بین نرود.

ارتقای فرهنگ و سواد تغذیه جامعه محور اصلی برنامه‌های امنیت غذا و تغذیه

دکتر زهرا عبداللهی با بیان این مطلب که یکی از محورهای اصلی برنامه‌های دفتر بهبود تغذیه در جامعه ارتقای فرهنگ و سواد تغدیه در جامعه است گفت: در هفته ملی بسیج آموزش همگانی اقدامات و فعالیت‌های گسترده‌ای با کمک دفاتر مربوطه معاونت بهداشت وزارت، شورای سیاستگذاری سلامت صدا و سیما، آموزش و پرورش و شهرداری در این زمینه در حال اجراست.

تشریح نام‌های هفته ملی بسیج آموزش همگانی تغذیه

دکتر زهرا عبداللهی در ادامه به تشریح نامگذاری روزهای هفته ملی بسیج آموزش همگانی تغذیه پرداخت و گفت: شنبه 14 دی، نقش خانواده در کاهش مصرف نمک و روغن؛ یکشنبه 15 دی، نقش سیاستگذاران در ارتقاء سواد تغذیه؛ دوشنبه 16 دی، نقش رسانه در کاهش مصرف نمک و روغن؛ سه‌شنبه 17 دی، نقش مدارس در کاهش مصرف نمک و روغن با برنامه‌های نمادین؛ چهارشنبه 18 دی، نقش صنایع غذایی در کاهش مصرف نمک و روغن؛ پنج‌شنبه 19 دی، پیشگیری از بیماری‌ها با کاهش مصرف نمک و روغن و جمعه برابر با 20 دی ماه، تغذیه در خارج از منزل با کاهش استفاده از نمک و روغن نامگذاری شده است.

نظر شما
ادامه