کد خبر: ۱۱۴۳۸

حکیم مهر - مدیر کمیته کنترل جمعیت جانوران موذی شهری ستاد محیط زیست شهرداری تهران گفت: به دلیل پر هزینه بودن عمل عقیم‌سازی موش‌های تهران، تاکنون اقدامی در این زمینه توسط مدیریت شهری صورت نگرفته است.

موش های تهران، نه اسیر بازی موش و گربه شهرداری تهران شده اند، نه استفاده از تفنگ بادی، ارسال دود آنها را از پا درآورده است، حتی آلودگی تهران هم خم به ابروی آنها نیاورده است.

موش های شهر تهران هنوز در معابر و جوی های این شهر هستند چون به گفته مدیر کمیته مدیریت پسماند و کنترل جمعیت جانوران موذی شهری ستاد محیط زیست شهرداری تهران گفت: به دلیل پر هزینه بودن عمل عقیم‌سازی موش‌های تهران، تاکنون اقدامی در این زمینه توسط مدیریت شهری صورت نگرفته است.

علی باقرپور با رد هرگونه جهش ژنتیکی موش‌های تهران، توضیح داد: موش‌های سطح شهر تهران نوعی جانور جونده به نام رت (Rat) هستند که ماهیت آنها با موش خانگی متفاوت است. با وجود اینکه رت از نظر جثه درشت‌تر از موش‌خانگی است، اما با توجه به شباهت ظاهری این دو، مردم «رت» را هم که در برخی جوی‌ها و کانال‌های سطح شهر دیده می‌شود، به عنوان موش می‌شناسند.

وی در ادامه، با بیان این که شهرداری برای مقابله با این جانوران موذی از روش‌های تلفیقی استفاده می‌کند، به ایسنا گفت: روش‌هایی همچون استفاده از تفنگ بادی، ارسال دود، پاکسازی محیط و آموزش و اطلاع‌رسانی به شهروندان برای مقابله با افزایش جمعیت موش در سطح شهر به‌کار گرفته می‌شود.

آمار درستی از لاشه‌های جمع‌آوری شده وجود ندارد
این مقام مسوول در شهرداری تهران در پاسخ به سوالی درباره آمار لاشه‌های جمع‌آوری شده، گفت: به دلیل عدم ارائه آمار هفتگی از سوی مناطق 22گانه، آمار درستی از لاشه‌های جمع‌آوری شده وجود ندارد.
باقرپور با بیان اینکه سه عامل آب، غذا و پناهگاه در ازدیاد جمعیت موش نقش دارد، اظهار کرد: حذف هر یک از این عوامل موجب کاهش جمعیت موش‌ها می‌شود. بنابراین شهروندان با خودداری از ریختن زباله در جوی‌ها نقش مهمی در امر کاهش جمعیت این جانور موذی دارند.

مناطق 6 و 20 رکورددار تعداد موش در تهران
به طور واضح نمی‌توان گفت که کدام منطقه بیشترین تعداد موش را دارد موش در همه جا هست اما در برخی مناطق مانند منطقه 20 به دلیل وجود زمین‌های کشاورزی و منطقه 6 به دلیل وجود رستوران‌ها و فست فودهای مختلف موش بیشتری وجود دارد.
معاون خدمات شهری شهرداری تهران پیش از این در این رابطه عنوان کرده بود:نمی‌توانیم ادعا کنیم که موش‌ها را به طور کامل از بین می‌بریم زیرا این امر امکانپذیر نیست اما در بحث کنترل آن برنامه داریم و قطعا وضعیت بهبود می‌یابد.

معاون خدمات شهری در پاسخ به اینکه در کدام منطقه از مناطق 22 گانه تهران بیشترین کلونی موش شناسایی شده است و آیا برنامه ویژه برای آن دارید؟ اظهار کرد: ‌ به طور واضخ نمی‌توان گفت که کدام منطقه بیشترین تعداد موش را دارد موش در همه جا هست اما در برخی مناطق مانند منطقه 20 به دلیل وجود زمین‌های کشاورزی و منطقه 6 به دلیل وجود رستوران‌ها و فست فودهای مختلف موش بیشتری وجود دارد.

عبداللهی با بیان اینکه هر جا غذا و آب به اندازه کافی وجود داشته باشد موش رشد می‌کند، گفت: در این راستا در جمع آوری زباله اقداماتی موثری انجام شده است و اگر بتوانیم با آموزش و فرهنگ سازی به شهروندان بیاموزیم که از ریختن زباله به نهر‌ها و جوی‌ها خودداری کنند، می‌توان از رشد این حیوانات موذی جلوگیری کنیم.

سموم استفاده شده مورد تایید وزارت بهداشت است
باقرپور اعتقاد دارد که اقدامات انجام شده توسط شهرداری تهران برای مقابله با افزایش جمعیت موش، مستلزم مشارکت همگانی است و در صورت عدم همکاری شهروندان، سموم استفاده شده و دیگر روش‌های کنترل جمعیت این جانور موذی موثر نخواهد بود.به گفته او سمومی که شهرداری تهران برای مقابله با موش استفاده می‌کند، مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان حفظ نباتات کشور است و در اغلب کشورهای جهان هم استفاده می‌شود.

در هیچ کشوری چیزی به عنوان «حذف موش» وجود ندارد
اما واقعا باید موش ها را از شهر حذف کرد؟ مدیر کمیته مدیریت پسماند و کنترل جمعیت جانوران موذی شهری ستاد محیط زیست شهرداری تهران دراین باره می گوید: موش‌ها موجوداتی باهوش هستند که در صورت فراهم بودن امکانات شروع به ازدیاد جمعیت می‌کنند. بنابراین در همه جای دنیا چیزی به عنوان «حذف موش» وجود ندارد، بلکه تنها برای کنترل جمعیت این جانور اقدام می‌کنند.

البته باقرپور از اجرای طرح کنترل جمعیت موش ویژه محور خیابان ولیعصر (عج) و شریعتی خبر می دهد: برای این محورهای پر تردد از نیمه مهر ماه طرح ویژه کنترل جمعیت جانوران موذی در حال اجراست که در دو فاز شب و روز اجرا می‌شود.

چندی پیش هم اخباری مبنی بر استفاده از شوک الکتریکی در منطقه 22 برای کنترل جمعیت موش به عنوان یک طرح پایلوت منتشر شد. با این وجود خبری از کاهش جمعیت موش در جوی‌ها و کانال‌های تهران نیست و این روزها پایتخت‌نشینان دیگر از دیدن موش در حاشیه پیاده‌روها حیرت نمی‌کنند. با این حال به نظر می رسد، هم گربه‌های پایتخت تنبل شده‌اند و هم سم و شوک الکترونیک و تفنگ‌ بادی‌های شهرداری حریف موش‌های عظیم‌الجثه سطح شهر نمی‌شوند!

 

نظر شما
ادامه